Majstorski Stupanj i Odgovornost u Prijenosu Reikija

Autor: Danijel Salijević

1 veljače, 2024

Select Dynamic field

Kada govorimo o majstorskom stupnju i majstorstvu u reikiju, ulazimo u područje gdje naša odgovornost postaje ona stalna zvijezda vodilja. Kao reiki majstori, dužni smo izražavati se na način koji odzvanja integritetom i empatijom. Naš glas nije samo sredstvo komunikacije, već i kanal preko kojeg teče energija reikija, stoga moramo biti izuzetno svjesni riječi koje biramo.

Govoriti ili ne govoriti u određenim situacijama pokazatelj je naše vještine vodstva. Stoga, neke informacije možda neće biti primjerene dijeliti u svakom okruženju. Umjesto da sudimo ili kritiziramo, naš zadatak je uvijek prezentirati reiki i njegove tehnike na ispravan i utemeljen način. Kroz naš rad i primjer drugi će osjetiti ispravnost našeg djela. To je naš korektiv prema van - dok praktikujemo ono što podučavamo, ne oslanjajući se previše na samohvalu i dokazivanje.

Majstorski stupanj reikija - odgovornost i mističnost

Naš glas je oruđe koje prenosi, ne samo informacije, već i energiju, poruku i uputu. Kao reiki majstori, kroz naš svakodnevni govor ne pružamo samo smjernice već vodstvo i sigurnost koja potpomaže svakog učenika na njihovom osobnom putovanju.

Biti učitelj u reikiju ne ograničava se samo na one koji su nam formalno povjereni, već se odnosi na svakoga tko nas doživljava u toj ulozi. A ponekad i na osobe koje nas sa distance promatraju i slušaju. Možda u nesigurnosti za učiniti prvi korak i prići.

S obzirom na to, kako se zapravo onda možemo odgovorno izražavati kao reiki majstori?

Prvo, izuzetno je važno biti svjestan o tome što i kako pričamo. To znači razumijevanje da naše riječi mogu imati dalekosežan utjecaj. Kad osjetimo potrebu da ispravimo nešto u načinu razumijevanja ili praksi reikija, činimo to s poštovanjem, željom da podržimo i usmjerimo, a ne da kritiziramo ili demotiviramo prema putu postizanja ispravnosti. Zapamtite - majstorima je najteže početi (iznova) učiti.

Drugo, gleda se i naša uključenost u reiki zajednicu koja donosi rad s različitim osobama i situacijama na različitim platformama života. Naš je zadatak voditi i voditi se s sućutnošću, razumijevanjem i tolerancijom.

Voditi drige pak ne znači samo podučavati, nego i biti vodič kroz osobne, svakodnevne izazove koji prate učenje i rast.

Kroz ovakvu interakciju i odnos, moramo također biti spremni primiti povratne informacije i učiti iz iskustava drugih. To nas čini boljim učiteljima i boljim učenicima jer reiki praksa je beskonačno putovanje učenja.

Stoga, budite spremni na stalno učenje bez obzira na svoje majstorstvo. A kada podučavate, budite svjesni svoje okoline i onoga što oni koji vas slušaju mogu, a što ne mogu čuti ili razumijeti.
I radovati se vremenu, kada će vaše riječi zapravo čuti.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Reiki vodiči
Mir je uz reiki dostupan svima
>