Ljubav i poštovanje

Autor: Danijel Salijević

7 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Reiki je tehnika koja omogućuje ozdravljenje i harmonizaciju tijela, uma i duha kroz metodu rukopolaganja. Ona je više od same tehnike; reiki je putovanje koje nas uči poštovanju, ljubavi i etičkom pristupu prema životu. U praksi reikija se nalazi metoda prenošenja energije putem rukopolaganja na osobu koju tretiramo, što zahtijeva duboko poštovanje prema pojedincu i njegovoj energiji.

Kroz ovu lekciju podsjećamo se važnosti etičkih smjernica i kako se ljubav i poštovanje uklapaju u praksu reiki tretmana. Etičko korištenje reikija znači da nikada ne smijemo iskorištavati našu sposobnost na tuđu štetu, raditi bez tuđeg znanja ili sebe stavljati iznad onoga tko prima tretman. Naša moć ne proizlazi iz tehnike, već iz načina na koji tu tehniku primjenjujemo s ljubavlju i poštivanjem prema osobi koju tretiramo.

Jedan od temelja reikija je razumijevanje da je svaka energija koju prenosimo dijelom veće slike i da moramo paziti na našu namjeru. To uključuje spremnost na rad gdje ljubav i poštovanje postaju most između terapeuta i osobe koja prima tretman.

U praksi, etički pristup znači da uvijek tražimo pristanak prije nego što izvršimo bilo kakav tretman i da transparentno objasnimo što tretman uključuje. To također znači da poštujemo privatnost i granice osobe s kojom radimo, uvijek radeći u granicama naše obuke i znanja.

Kroz reiki, također učimo cijeniti svaki trenutak prisutnosti tijekom tretmana, svjesni činjenice da kroz ovu metodu dajemo i primamo. Reiki uči da je pružanje i primanje reiki tretmana  stvaranje jednosti, gdje terapeut i osoba koja prima međusobno participiraju u dubokom procesu ozdravljenja.

U svojoj biti, reiki je put od srca i do srca, gdje smo pozvani djelovati s ljubavlju, poštovanjem i etičkom sviješću. Kroz ovu praksu, ne samo da omogućavamo ozdravljenje drugima, nego i učimo važnu lekciju o važnosti poštovanja prema svim živim bićima - baš kako nas i uči naše peto reiki načelo.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>