Kurama – koljevka reikija

Autor: Danijel Salijević

19 srpnja, 2023

Select Dynamic field

Planina Kurama, poznata je kao sveta planina, mjesto je prema kojem mnogi Japanci pohode, u potrazi za povezivanjem s prirodom, mirom i iscjeljenjem. To je mjesto koje odiše mirom i živom životnom energijom.

Od Kyota do Kurame putovati ćete oko 45 minuta vlakom.😃🚄 uz jedno presjedanje kroz predivni šumovit kraj, te ćete izaći na maloj simpatičnoj postaji. Ne možete promašiti, jer nema dalje - to je zadnja postaja. I tu silazite.

Penjati ćete se kroz mnoge uređene staze i možete čak izabrati da jednim djelom taj uspon odradi svojevrsna žičara iako ja sam nikada nisam izabrao tu opciju.

Trebati će vam oko sat vremena do vrha, ovisno o tempu, no sigurno je da ćete mnogo put zastati privučeni ljepotama usputnih malih svetišta.

Vrh Kurama planine krunisan je hramom a na putu do hrama dolazimo u međukontakt s mnoštvom malih svetišta (ima nešto sličnosti s našim kapelicama), svaki za sebe je dekorativno ukrašen i očuvan. 🏞️🎏

Dok koračate prema vrhu planine sa njenim stazama srest ćete umjetna mini jezerca, Koi ribe i zmajeve čuvare. Suradnja ovih elemenata prirode će vas ostaviti bez daha. 🐉🍃🐠🌄 

Kami je japanski termin koji označava božanstvo. Kroz Shinto, manifestacija Kami-a se prožima kroz elemente prirode koji imaju svoju posebnu snagu.🌿⛰️🌳 i energiju.

Priroda je put prema jednosti i cjelovitosti.

S tom uputom nas podučava i reiki. 🎋 te u onim trenutcima kada shvatimo i spoznamo u svojoj prisutnosti, novu vrijednost onog već postojećeg, tada znamo cijeniti ovakav život i postojanje te se naše viđenje, ali i stav drastično mijenjaju.

Usui sensei doživio je svoj Sattori (prosvjetljenje) na Kurama planini te je s tim spoznajama oživio i prenio znanje o reiki energiji. 

Nije tako ni čudo da je Usui sensei baš na Kurama planini doživio svoj Sattori i primio spoznaje  kada je imao pomoć takvog Kami-a u manifestaciji Kurama planine.

Boraviti samo jedan dan na ovakvom mjestu ispunjuje vas povišenom vibracijom, razumijevanjem i snagom. Sada zamislite da ste na toj planini u naprednoj duhovnoj praksi potpunog posta i meditacije punih 21 dan.

Okruženi ovom opipljivom energijom, mnogim Kami manifestacijama skoro na svakom koraku, na samoj planini  koja se smatra svojevrsnim svetim mjestom, zapravo vi jednostavno osjećate, vibrirate, jeste.

Bez potrebe da koristite bilo koju dodatnu tehniku. Kao i kod rada s reiki energijom, potrebno je samo se otvoriti.

Osobno koristim svaku moguću priliku kada sam u Japanu da posjetim Kurama planinu, te za mene osobno, to postaje svojevrsnom svetom posjetom bez posebnog religijskog usmjerenja.

Da, ima veze što je Kurama koljevka reikija te što je reiki moj put, no i da nije tako, nakon možda i  "slučajne" posjete ovom predivnom mjestu, zasigurno bismo se svi rado vraćali.

Jednostavno ne možete svoj doživljaj i to iskustvo drugačije  opisati do blagost i svetost. I to je uvijek bila vrlina i iskustvo u prisutnosti svetih i duhovnih ljudi, kao i kvaliteta svetih mjesta.

A kao reiki praktičaru, posebno ako ste i reiki majstor učitelj, još više, će vam se u srcu osnažiti posebna povezanost i ljubav prema reikiju, prema energiji, i svemu živom.

U posebnoj spoznaji vrijednosti mira, ljubavi i svjetlosti.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Ništa bez volje
Kuden i Reiki Rad Uživo
Odradite odrade kroz meditacije
>