Kuden i Reiki Rad Uživo

Autor: Danijel Salijević

20 travnja, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 511

Reiki, drevna tehnika iscjeljivanja energijom, danas je prilagodljiva različitim oblicima učenja - bilo uživo ili na daljinu. Oba pristupa nude impresivan niz benefita te donose specifične prednosti u procesu učenja i prakticiranja reikija. No postoje trenutci kada trebate krenuti prema rad uživo. Ne samo kako biste tako i upoznali svog učitelja, već kako biste upoznali učenje kroz mistične majstorske metoda prijenosa znanja.

Ključna komponenta, reiki inicijacija, ostaje nepromijenjena bez obzira na format, omogućavajući praktikantima da rade s reiki energijom i otvaraju put prema dubljem samospoznaji i iscjeljenju. Učenje uživo donosi bogatstvo izravne interakcije, omogućujući učiteljima da usmjere i prilagode sadržaj prema potrebama učenika, proširujući njihovo razumijevanje kroz praktične vježbe. Sudjelovanje uživo potiče na uspostavljanje dublje veze među praktikantima, koji kroz zajedničku praksu dijele iskustva, izazove i uspjehe.

Učenje na daljinu, s druge strane, donosi fleksibilnost i dostupnost. Omogućava učenicima iz cijeloga svijeta da pristupe reiki znanju neovisno o geografskim ograničenjima. Ovaj pristup potiče samostalnost i odgovornost u učenju, ali isto tako zahtijeva proaktivnost u postavljanju pitanja i traženju dodatnih objašnjenja od strane izabranog učitelja u trenutcima nesigurnosti ili zbunjenosti.

Točke emisije

1. Rad uživo i na daljinu omogućava jednako učinkovitu reiki inicijaciju.

2. Učenje uživo pruža mogućnost za direktan feedback i prilagodbu sadržaja.

3. Učenje na daljinu donosi fleksibilnost i širi doseg učitelja.

4. Praktični rad je ključan u procesu učenja, bilo kroz osobni rad ili tretmane na daljinu.

5. Radionice i retriti omogućavaju duboko iskustveno učenje i povezivanje s drugima.

6. Zajednica reiki praktikanta pruža podršku, razmjenu iskustava, i mogućnost daljnjeg osobnog i profesionalnog rasta.

7. Princip usmene tradicije "kuden" naglašava važnost prijenosa znanja kroz energiju i osobno iskustvo.

Na kraju

Sudjelovanje na reiki tečajevima uživo ili na daljinu samo su početak putovanja. Važnost praktičnog rada, osobno ili kroz daljinske tretmane, neizmjerno je velika za razvoj vještina i dublje razumijevanje energije.

 Radionice, reiki vikendi, i retriti nude prilike za nadogradnju znanja, iskustveno učenje te još važnije, povezivanje s zajednicom koja podržava i nadopunjava individualni put iscjeljenja.

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 513Burnout ili izgaranje, sve je češće stanje u suvremenom društvu koje zahvaaća mnoge osobe koje se nalaze u zahtjevnim profesionalnim situacijama, ali i sve više prisutan je i u životima Pročitaj više

Izazov izgaranja modernog svijeta

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Spavate li za zdravlje i snagu?
Oslobodite se okova prošlosti
>