24 srpnja, 2017

Emisija 6: Karuna

Danijel Salijević

Ja kada sam čuo za Karuna znao sam samo da je nadogradnja na klasični Usui reiki, da ima više simbola i da je jači. Krenuo sam na tečaj karune s malo informacija jer i dan danas postoji samo jedna knjiga na ovu temu i izuzetno malo majstora koji govore o tome. I kad o tome razmislim, postidim se jer i ja malo pričam o Karuni, ali to će se uskoro promijeniti.

Pošto je ovo nadogradnja na klasični reiki, prvo što sam naučio jest da svaki Karuna reiki tretman počne kao Usui reiki tretman. Korištenjem znanja koja su vezana uz Karunu mi se prebacujemo u te vibracije i energije i tada se dalje radi Karuna reiki. Dakle, ne isključuje Usui reiki kao neke druge tehnike i to mi je izuzetno drago.

Druga stvar koju sam naučio bila je što znači Karuna i odakle to potječe. S obzirom na to da je to relativno nova tehnika, ( ima tek 30 godina staža ) o povijesti i načinima nastanka ću vam pričati direktno na tečaju jer je i to interesantna priča, no svakako bih se ovdje zadržao na značenju riječi Karuna jer to je esencija same tehnike, spoznaje i rasta. I sve počinje i završava s tom riječi.

Što je to Karuna

Karuna se u doslovnom prijevodu ne prevodi kao riječ već kao djelovanje, kao “akcija koja se poduzima za umanjenje patnje drugih ljudi”. Ipak, da bismo saželi ovaj opis, dolazimo do same esencije i biti Karune a to je sućutnost i sućutno djelovanje. I baš to je ono što svaki Karuna aspirant uči i kroz takvu sućutnost bazira se sav rad u Karuni.

Zatim sam naučio neke razlike vezane uz simbole i upotrebu istih. Karuna ih ima 12, za svaki stupanj 4 nova simbola koji su izuzetno nježni, definirani, usmjereni i zbog toga djelotvorni i jaki.

I to je razlog zbog čega je potrebno za naučiti Karuna reiki barem minimalno drugi stupanj Usui reikija

Moj doživljaj karune

Karuna pokreće srčanu čakru baš na ovakav način

Ja sam po završenom tečaju doista bio promijenjen. U svijesti i spoznajama koje su se pojavljivale skoro na svakom koraku, do osjećaja i uvida u svoj osobni rast kako na razini duhovnosti, energija i vibracija. Baš se i osjećaj energije promijenio kroz osjećaj u dlanovima ali i nešto predivno što nije bio trenutak već stanje.

Dobra tri tjedna nosio sam jedan predivan osjećaj energetskog oblaka ili balona u predjelu srčane čakre. Toliko blagosti, miline, nježnosti, sreće. Kako i ne bi bilo kada srčana čakra bude poput lotosovog cvijeta otvorena.

I znao sam da sam prvenstveno za sebe učinio onu pravu stvar. A kada sam počeo i kroz svoje specijalne Karuna tretmane prakticirati tehniku, kroz rezultate sam znao da sam sada kompletan.

Moj doživljaj Karuna reikija jest da on u svojoj prirodi terapeutu daje mnogo više alata za rad

Uzmite kantu s bojom. Ona je sama po sebi boja, u izgledu onakva kakvu dobijete, no o samom majstoru tj. malaru ovisi kako će ona biti nanesena. Dal u originalnoj bijeloj boji ili će majstor nanijeti nijansu neke druge boje te tako personalizirati boju samom klijentu.

Karuna kao alat terapeuta

Karuna čini baš to. Čini terapeuta kvalitetnijim i sposobnijim da odradi reiki tretman još osobnijim i personaliziranijim u skladu s klijentovim željama.

Baš zbog promjena u energiji i osjećaju koji Karuna energije nose i  zbog mogućnosti osobnijeg rada kroz 12 novih simbola, smatram da je Karuna kod praktikanta više osobni rad, rast i razvoj nego rad na van.

A kad vam kažem da je rad na van 10 puta izraženiji, tada možete pretpostaviti koliko naš osobni rast u ovome nosi noviteta i razvoja.

Info:
Danijel Salijević
(+385) 098 193 5625
info.reikidojo@gmail.com
www.facebook.com/reikidojo
#ReikiDojo #reiki

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>

Podrška

Prijava problema
Email
Telegram telegram
Fluent Forms fluent_forms
WhatsApp whatsapp
chat