Kamidana – mjesto moči

Autor: Danijel Salijević

23 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 507

Mjesta moći su specijalne lokacije koje, bilo kroz prirodnu energiju ili ljudsku intervenciju, imaju snažan utjecaj na okolinu i ljude. Obuhvaćaju prirodne ljepote poput planina i rijeka, ali i ljudske konstrukcije poput piramida i crkava.

Bitno je razumijevanje da ne samo lokacije u eksternom svijetu imaju ovu moć, već da i mi kao pojedinci imamo sposobnost kreirati mjesta moći unutar vlastitih domova i u samom sebi o čemu upućujem i u samoj emisiji.

Kamidana - naše osobno mjesto moći

U ovoj emisiji naučiti ćete razliku između kamide, kamize i kamidane. Isto tako, naučiti ćete što sve može biti "instalirano" na vašu kamidanu, ukoliko osjetitie želju da je izgradite.

Postoje mnoge različite komponente *kamidane*, uključujući, zvona, kagami, omamori, ofude (blagoslovljene svitke) čija je uloga da osnaže ovo mjesto, ali isto tako da i postanu dio naše svakodnevnice i rutine. 

Kamidana može služiti i kao stalni podsjetnik na praksu, pomoći u povratku na pravi put kada se susrećemo s izazovima i svakako ono najvažnije,  osigurava nam kontinuiranu povezanost s duhovnim učiteljima i tradicijom reikija.

Sažeto:

1. Mjesta moći ukorijenjena su u prirodi kroz kreaciju prirode ali ljudskim konstrukcijama.

2. Kamidana je posebno mjesto unutar našeg doma kreirano za našu snagu i  duhovnu praksu.

3. Kamidana služi kao podsjetnik na duhovne ciljeve i prakse.

4. Ona osnažuje meditaciju i reiki praksu kroz specifično postavljene predmete, ukoliko ih radimo u auri kamidane

5. Prisustvo kamidane promiče tradiciju i kontinuitet duhovnih praksi u mnogim japanskim praksama.

6. Izgradnja kamidane je simbol povratka na pravi duhovni put.

Na kraju

Kamidana nije samo fizičko mjesto; ona predstavlja spoj fizičkog i energetskog prostora koji može pozitivno utjecati na pojedinca, pri čemu svako održavanje kamidane, bilo fizičko ili energetsko, doprinosi dubljoj povezanosti i dubljim spoznajama.

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 509U svijetu gdje smo svakodnevno okruženi različitim ljudima, bitno je razumjeti utjecaj koji te interakcije imaju na nas. Nekada, naivno, u svoj život pustimo one koji nam crpe energiju i Pročitaj više

Prepoznajte otrovne ljude u svom životu

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>