Kako slušati svoje tijelo

Autor: Danijel Salijević

10 svibnja, 2024

Select Dynamic field

U vremenu kada nas okolina neprestano bombardira različitim informacijama, vrlo je lako izgubiti dodir s najvažnijim signalima - onima koje nam šalje naše tijelo. Kako bismo postali svjesni i razumjeli što nam tijelo pokušava reći, moramo na prvo mjesto postaviti sposobnost da isključimo vanjske distrakcije. U reikiju se uče brojne vježbe koje su usmjerene na postizanje tišine iz koje možemo učiti te na mnogim mojim radionicama možete učiti baš ovakve tehnike "osluškivanja".

Prvi korak je naučiti utišati buku iz okoline. To zahtijeva vježbu, strpljenje i početno odvajanje od izvora buke, poput elektroničkih uređaja, okolnih razgovora, laveža i ostalih bučnih okruženja. Nakon što se okolina utiša, slijedi prakticiranje tehnika prisutnosti. Trebamo naučiti kako pogledati unutar sebe i biti potpuno prisutni u trenutku.

Prakticiranje prisutnosti omogućuje nam da nam um ne luta u prošlost ili budućnost, već da ostane usredotočen na sadašnji trenutak. To je ključ za pravilno "čitanje" poruka koje nam tijelo šalje.

Možda ćete na početku osjećati strah ili nesigurnost zbog intenziteta poruka koje ćete primati, no to su normalne reakcije koje pokazuju da počinjete pravilno slušati svoje tijelo. Na kraju krajeva, nekad kad ljudi po prvi put čuju svoje tijelo, ne mogu vjerovati onome što čuju.

Kroz reiki vježbe kao što su meditacija, fokusiranje na disanje i vođene tehnike vizualizacije, učimo kako se uskladiti sa svojim tijelom i prepoznati različite senzacije i signale. Tek kada postignemo tu razinu komunikacije s našim tijelom, možemo ispravno interpretirati što nam tijelo poručuje i odlučiti kako ćemo na te poruke reagirati.

Na nama je da počnemo raditi, slušati i po tome što čujemo, nešto i učiniti.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Spavate li za zdravlje i snagu?
Oslobodite se okova prošlosti
>