Kako postići zdravo energetsko tijelo

Autor: Danijel Salijević

9 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 505

Dobrodošli u tematsku emisiju posvećenu ključnom aspektu našeg blagostanja - energetskoj higijeni. U ovoj lekciji naučit ćemo o važnosti održavanja zdravog energetskog tijela za našu fizičku, mentalnu i emocionalnu dobrobit.

Pridržavanje principa energetske higijene ne samo da poboljšava kvalitetu našeg života, već nas štiti od mnogih zdravstvenih izazova koji proizlaze iz nezdravih energetskih stanja.

Zašto je energetska higijena bitna?

Naše energetsko tijelo igra ključnu ulogu u našem općem dobrobitu. Svaka neravnoteža ili energetska kontaminacija može dovesti do poremećaja u našem fizičkom zdravlju, mentalnoj jasnoći i emocionalnoj ravnoteži.

Kroz ovu emisiju i lekciju istražit ćemo kako zadržati naše energetsko tijelo u optimalnom stanju i kako nas to može zaštititi od bolesti, umora i drugih izazova.

Metode za održavanje energetske higijene

1. Energetska higijena prostora: 

Kvaliteta energije u našem životnom okruženju direktno utječe na nas. Učimo kako postići energetsku čistoću kroz organiziranje prostora, korištenje pozitivnih elemenata, čišćenje pomoću kadulje ili tamjana i korištenje kristala za harmonizaciju energije prostora.

2. Pravilna prehrana i fizička aktivnost:

Biranje zdrave hrane i redovita fizička aktivnost, poput joge ili šetnji u prirodi, pomažu u održavanju zdravog energetskog toka kroz naše tijelo.

3. Mentalna i emocionalna higijena:

Čitanje, pisanje, meditacija i mindfulness praktike su samo neki od načina na koje možemo očistiti naš um od negativnosti i osigurati da naša energija ostane zdrava i pozitivna.

4. Kreativno izražavanje:

Kreativnost ima moć pročistiti naše energetsko tijelo pomoću izražavanja skrivenih emocija i misli, čime se promovira energetska ravnoteža.

5. Reiki i energetsko čišćenje:

Reiki je moćna praksa koja može značajno doprinijeti čišćenju našeg energetskog tijela. Kroz reiki tretmane i specifične tehnike, kao što su čišćenje aure i balansiranje čakra, možemo pojačati našu energetsku higijenu.

Zaključno, svjesnost o našoj energetskoj higijeni i redovita briga o njoj može značajno poboljšati naše zdravlje, sreću i opću kvalitetu života.

Na kraju

Kroz ovu lekciju nadam se da ste dobili dragocjene uvide i tehnike koje možete primijeniti kako biste održali čistotu i vitalnost vašeg energetskog tijela. Započnite s prakticiranjem ovih osnovnih principa i istražite dublje aspekte energetske higijene kako napredujete na putu ka holističkom blagostanju. Cijela emisija

Svakako, javite se za učenje reikija ukoliko želite imati i snažan svakodnevni alat za održavanje svog energetskog tijela.

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 509U svijetu gdje smo svakodnevno okruženi različitim ljudima, bitno je razumjeti utjecaj koji te interakcije imaju na nas. Nekada, naivno, u svoj život pustimo one koji nam crpe energiju i Pročitaj više

Prepoznajte otrovne ljude u svom životu

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>