Kad reiki praksa postaje radost

Autor: Danijel Salijević

10 siječnja, 2024

Select Dynamic field

Kada duboko uronimo u praksu reikija po japanskim učenjima, otkrivamo nešto izvanredno – reiki praksa koja prestaje biti samo dio naše rutine. Osjetiti energiju kako teče kroz nas, osjetiti punoću i snagu koju ta praksa nosi, znači prepoznati reiki kao izvor nepresušne radosti i podrške.

Potpuno Prisustvo Energiji

Prvi korak u usmjerenju naše reiki prakse prema japanskom pristupu jest učenje kako biti potpuno prisutan s energijom. Radost dolazi iz same srži postojanja te energije u nama. Ne radi se o površnom ispunjenju obaveze, već o dubokom doživljaju toka energije. Svaka sesija reikija i reiki tretman trebala bi biti prilika da se povežemo s univerzalnom energijom ljubavi i harmonije.

Transformacija Prakse

Kada praksa postane radost, transformacija je neizbježna. Umjesto da na reiki gledamo kao na nešto što 'moramo' učiniti, počinjemo ga doživljavati kao nešto što 'želimo' učiniti. Naša motivacija više ne dolazi iz osjećaja dužnosti, već iz osjećaja zadovoljstva i unutarnje potrebe.

Snaga u Teškim Trenucima

Reiki je naš partner u svim aspektima života. Kad se susretnemo s izazovima, kad osjetimo težinu svakodnevnih stresova, tehnika i  reiki praksa služe kao snaga koja nas podiže. Predajom reikiju dozvoljavamo da nas njegova energija vodi kroz teške trenutke.

Dostupnost Prakse

Jedna od najljepših stvari u vezi s reikijem je njegova dostupnost. Bilo da ste doma, na poslu, ili čak na putovanju, tehnike reikija dostupne su vam u svakom trenutku. To je alat koji nosimo unutar sebe, alat koji možemo koristiti da obogatimo naš život kad god poželimo.

Prakticiranje s Namjerom

Važno je prakticirati reiki s jasnom namjerom. Namjera pomaže usmjeriti energiju tamo gdje je najpotrebnija, bilo da je to za osobno iscjeljivanje, iscjeljivanje drugih, ili čak za iscjeljivanje situacija ili prostora. Japanski pristup reikiu nas uči da snažna namjera može produbiti i pojačati efekte naše prakse.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>