Kad ne možemo raditi reiki tretman

Autor: Danijel Salijević

28 siječnja, 2024

Select Dynamic field

Kroz našu praksu učimo bitnim lekcijama i duboko razumijevanje kako reiki dijeluje na nas i druge. Postoje trenuci kada se sretnemo s izazovom u kojem osjetimo potrebu da pošto poto želimo odraditi tretman na nekome tko ne može primiti ili ne želi primiti našu pomoć. To nam može stvoriti unutarnji nemir i disonancu. I s time se treba znati nositi.

Morate razumjeti kako taj nemir postaje dio nas. On je odraz naše želje za kontrolom situacije ili ishoda.

Ono što reiki zapravo traži od nas jest da pustimo i dopustimo energiji da teče slobodno. Kada se uhvatimo kako forsiramo, potrebno je zastati i osvijestiti što se zapravo događa u nama. Taj otpor, ta želja da 'odradimo tretman', može stvoriti kaos ne samo u našem energetskom polju, ali i u polju osobe kojoj pokušavamo pomoći.

Da bismo ponovno uspostavili mir, moramo se vratiti osnovnom principu reikija - otpuštanju. Važno je prihvatiti da ne možemo svima pomoći, i to je u redu. Kada otpustimo potrebu za kontrolom ishoda i prestanemo forsirati, tiho se u našem biću rađa mir. To nam omogućava da razmislimo o alternativnim pristupima pomoći.

U tom stanju mira, miran um ima sposobnost pronalaska inovativnih rješenja. Možda naša pomoć nije potrebna na energetskoj razini. Postoje zakoni i pravila energetskog rada i kada prepoznamo da ne možemo djelovati unutar tih okvira, otvara nam se prilika za pomoć na druge načine. Ovo je lekcija u fleksibilnosti i nenasilnoj komunikaciji s energetskim poljem.

Sjetite se, ponekad naša najveća pomoć dolazi kroz našu sposobnost da budemo prisutni i podržavamo, bez aktivnog uplitanja na reiki način. Snažan tretman može biti i u slušanju, pružanju empatije, ili jednostavno prisutnosti u tišini s onima kojima ne možemo pomoći reiki tretmanom.

Kako ste vi osobno doživjeli ovu lekciju o otpuštanju i pronalaženju mira? Jeste li se ikada našli u situaciji gdje ste morali otpustiti ishod kako biste pronašli svoj unutarnji mir te tako i nove načine djelovanja?

Na kraju

1. Forsiranje reiki tretmana može stvoriti nemir i kaos, kako kod praktikanta, tako i kod primatelja.

2. Otpuštanje potrebe za kontrolom i ishodom dovodi do unutarnjeg mira.

3. Dopuštanje miru da vodi do alternativnih metoda pomoći može biti korisnije od forsiranja reiki tretmana.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>