Jel to stvarno?

Autor: Danijel Salijević

6 svibnja, 2023

Select Dynamic field

Epizoda 470

Što se nalazi u vašem umu? Stvarno? Jeli to doista tako ili je onim što ste stavili u svoj um, nastao i novi svijet.

Ljudi dožive određeni događaj na vlastiti način, svaki put kada ga, drugačije dožive, te ta percepcija tog jednog možda istog doživljaja, u raznim umovima, stvara različite reakcije. Različite svjetove. I tako nešto strašno nekoga može uplašiti, dok će nekoga dobro zabaviti, a radi se o možda istom filmu, možda o istom događaju, možda o istom programu.

Realnost je možda drugačija

Realnost je možda drugačija

Ono što ja već duže vrijeme primjećujem, jeste da ono što stavljamo ili prihvaćamo u naš um čini našu stvarnost. I ta stvarnost, ne nužno predstavlja realnost u našem svijetu, ali itekako snažno predstavlja naš doživljaj, našu realnost i time utječe i na naš um, naše reakcije, djelovanja - ili možda nedjelovanja, odustajanja i predaju.

U reikiju učimo da um ne razlikuje javu, snove, maštanje, te baš kod traumatiziranih osoba primjećujemo kako one zapravo traume proživljavaju novo nanovo svaki put kada se na njih podsjećaju.

To dovodi do fizičkih, kemijskih i emocionalnih reakcija koje, ako nisu prouzročene stvarnim zbivanjima i događajima, tada postaju neprirodne, štetne i nepoželjne.
No što ako svega toga zapravo niste svjesni. Da živite u tom nekom Matrixu? Nepostojećem svijetu. U kojem se isto tako, mučite nepotrebno.

Naučiti ćete

  • Što to naš um radi
  • Kako percepcija postaje neprijatelj životu
  • Kako se pomaknuti i pročistiti od tih stanja
  • Kako trenirati i održavati svoj um

Vi ste na redu - Pitam vas...

Jeste li bili u situaciji da vaša realnost ne bude identična onoj koju drugi žive?

Odgovorite u komentaru - klikni za komentar

Povežite se

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Nije sve reiki
>