Iskoristi svoj život

Autor: Danijel Salijević

27 srpnja, 2020

Select Dynamic field

Zamislite čovjeka. Čovjek po rođenju, kada prohoda, onako u startu nespretno, možda i puzajući, nauči jednom hodati, ali ne hoda kroz život. Zamislite tog istog čovjeka koji bira ne hodati te  da samo s vremena na vrijeme potrči kada je već hitno, kada je 5 do 12 kako ne bi propustio događaj ili planirano.

Što biste rekli toj osobi? Biste li ga pitali, zašto normalno ne hoda, kada već ima zdrave noge i može hodati. Zašto tek u krajnjem škripcu krene trčati, umjesto da u životu ima normalno kretanje. Opušteno i racionalno? Možda da krene i malo ranije, bez stresa i napetih situacija iščekivanja, hoće li stići ili će ovaj put zakasniti.

Čini li vam se ovakvo ponašanje nelogično? Prelazak iz jedne krajnosti u drugu? Vrlo vjerojatno da, da . I u pravu ste.

5 do 12

No ovo se vrlo često dešava u životima ljudi. I sad ne govorim o hodanju, već o očuvanju vlastitog zdravlja. Ispada da ljudi kada je dobro, vrlo lako i vrlo brzo zaborave sve one teške situacije kada je bilo problematično. I tada, djeluju tek u situaciji kada su narušenog zdravlja te onda dolaze i na naše terapije s nerealnim očekivanjima da će, možda i decenijama dugi procesi nastanka neke bolesti, biti odneseni i maknuti kroz jedan ili dva tretmana.

Vjerujem da kroz svoju vlastitu praksu i osobno iskustvo i sami znadete da je tako nešto nemoguće. I posebno kada je 5 do 12, vrlo je teško tretirati osobu koja je već zaglibila u jednoj krajnosti.

Ne kažem da je nemoguće, ali je puno teže puno dugotrajnije i puno skuplje – i naravno van očekivanja osobe koja bi sada odmah htjela rezultate i boljitak.

I razumijem to. Svatko želi brzo rezultate, no ponekad to u brzini, jednostavno bez da se opet nešto negdje drugdje  ne polomi nije moguće.

Posebno ovo teško pada reiki praktičarima koji su tada u još jednoj dodatnoj krizi. Krizi kroz koju se suočavaju i s činjenicom da su cijelo vrijeme imali alat u svojim vlastitim rukama, 24 sata na dan, na svakom mjestu i u svakom trenutku, kao mogućnost i priliku da, ne samo da si pomognu, već i da preventivno djeluju. Priliku koju su zanemarili i propustili.

A mogli su bolje.

Ne vjerujem vam da nemate 15 minuta dnevno za jedan tretman. Vjerovao bih kada biste priznali da je to tako jer ste loše organizirali svoje vrijeme, ali ne vjerujem vam da niste imali mogućnost. Ne želim ni djelovati kroz djelovanje traženja krivice u vašem životu. Ne trebamo ni krivca ni izgovor u tom trenutku. Jer sada treba djelovati.. Posebno ako je stanje teško i kada su situacije 5 do 12 kada treba pod hitno djelovati i nešto mijenjati.

Ili će…

Razmislite…

I o tome želim danas pričati. O tome želim da razmislite. Ako ste već reiki praktičar, možete li se toliko izorganizirati da si odradite preventivni tretman. Jedan na dan? I bez obzira na stupanj, 15 minuta vremena je u pitanju.

Ja vjerujem da možete djelovati na način kroz koji možete svoj život učiniti još kvalitetnijim i zdravijim. Neko će to gledati kao obavezu. Ali ne bi smjela biti. Ovo bi trebalo biti djelovanje u radosti jer možete, jer znadete, jer imate alat i moć u svojim rukama djelovati još više, bolje, snažnije zdravije.

Nova rutina kao obaveza?

Hoće li vam se desiti ako krenete u ovu rutinu da vam se neki put i neće dati odraditi tretman. Naravno da hoće. I ja ću vam prvi savjetovati da se ne forsirate i da ne radite pod prisilom. Propustite koji dan, pa i tjedan, ali ako vam velika većina dana u godini bude ispunjena preventivnim tretmanom, stvorit ćete jednu zdravu naviku koja će vas ispunjavati i održavati snažnima.

To ne znači da i uz takvo djelovanje nećete nikad uhvatiti gripu. Da vas neće prerezati, mučiti probava ili glavobolja. No imat ćete podlogu gdje ćete i ovakva stanja moći brzo riješiti i tada moći imati i brže rezultate. Baš jer ste imali i zdravu podlogu i snažnije tijelo.

Svaki kanal se  s vremenom malo i zapuni, no ako ga održavate redovito protočnim, velika je vjerojatnost da će takva situacija biti s lakoćom riješena.

Pa i ovdje pišem ovo kao jedan apel za vas. Radite si preventivne tretmane i terapije. I to najviše i posebno kada vam je dobro i kada ste zdravi. Baš da osnažite stanje dobrog. I ponavljam, radi se o 15 minuta vremena u vašem danu.

Tako malo, a enormno veliku stvar učinit ćete za sebe, za svoje zdravlje, energiju i svoj život.

Ne propustite koristiti ono što ste naučili i što na svakom koraku nosite kroz život.

A ako niste reiki praktičar, razmislite da to postanete. Jer reiki je alat, blagoslov i ogromna prednost i mogućnost da pomognete, kako sebi, tako i svojim najmilijima.

Voli Vas vaš učitelj

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>