Gassho u Japanu

Autor: Danijel Salijević

12 veljače, 2024

Select Dynamic field

Riječ "Gassho" znači "ruke koje se spajaju ispred srca" i simbolizira jedinstvo, zahvalnost i skromnost. Ovaj položaj ruku nije samo gesta; on je ulaz u dublje razumijevanje sebe i univerzalne energije reikija.

U Japanu, kao što neki od vas možda znaju, Gassho zauzima bitno mjesto u svakodnevnom životu i esencijalno je povezan s duhovnošću. Vidimo i susrećemo se s njim na ulazu u hramove, tijekom posebnih obreda, pa čak i pri pristupanju jelu. Gassho je duboko usađen u japansku kulturu i simbolizira poštovanje, skromnost i unutarnji mir.

Za nas, praktikante reikija, Gassho je više od simboličnog gesta. To je alat za centriranje, povezivanje s univerzalnom energijom i svjesno prisustvo u trenutku. Kad sklapanjem ruku ispred srca uđemo u Gassho, mi prizivamo stanje skladnog duha, uspostavljamo ravnotežu i otvaramo se za protok reiki energije.

Važnost Gassho u Praktici reikija:

1. Centriranje i Meditacija

Početak svakg reiki tretmana može započeti s Gassho meditacijom. To nam pomaže da se centriramo, umirimo misli i usmjerimo našu pažnju na trenutak i energetski rad koji je pred nama. Na kraju tretmana, to nam pomaže u reflektiranju završenog iskustva.

2. Simbol Poštovanja

Gassho je uz verbalno, mentalni dodatak zapravo duboki izraz poštovanja prema univerzalnoj energiji, klijentu ili partneru s kojim prakticiramo, te i ono najvažnije - prema samom sebi. To je podsjetnik da pristupamo svakom aspektu prakse s poštovanjem i zahvalnošću.

3. Unutarnji Mir i Sklad

Prakticiranjem Gassho, nastojimo uspostaviti unutarnji mir i sklad, te jačamo našu sposobnost da ostanemo centrirani u svakodnevnim izazovima. Nakon što se dobro uvježbamo, kratki Gassho kroz dan dovodi nas u željeno stanje.

I ponovimo

- Gassho je temeljna mudra u praksi reikija, simbolizirajući jedinstvo, zahvalnost, i skromnost.

- Duboko je ukorijenjen u japanskoj kulturi, gdje se prakticira u dnevnom životu i duhovnim ceremonijama.

- U reikiju, Gassho se koristi za centriranje, meditaciju i izražavanje poštovanja prema energiji, ljudima i procesu iscjeljivanja.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Reiki vodiči
Mir je uz reiki dostupan svima
>