Emisjija #46: Ugoditi svima

Autor: Danijel Salijević

25 kolovoza, 2018

Kada vam osoba koju volite ili ljudi koje cijenite ne ispuni očekivanja, jel to znak njihove nebrige, ne ljubavi ili ste samo žrtva vaših želja? O tome i o potrebi da ugodimo drugima, govorimo u današnjoj 46 podcast emisiji pod nazivom “Ugoditi svima”

Možemo li, trebamo li i želimo li ugoditi baš svima?

Naravno da ne – odgovoriti ćete u sekundi. No baš često se uhvatimo da baš to radimo

4 razloga zašto ugađamo drugima

 • Osjećamo se dužni jer nam je netko nešto učinio
 • Osjećamo se dužnima jer znamo i možemo nešto
 • Osjećamo se dužni jer se to od nas očekuje
 • Osjećamo se dužni jer se to tako radi

Primjećujete li obrazac?  – da se osjećamo dužnima?

U ovoj epizodi usmjeriti ću vas na ono što možete učiniti u takvim situcijama i ponoviti jedan izuzetno važan dio:

Ne zaboravite da vrijednost ne dolazi od onoga što se govori o vama, ni od onoga što niste odradili, već od onoga kako ste i koliko kvalitetno odradili ono što radite.

Uživajte u današnjoj epizodi

[smart_track_player url=”https://soundcloud.com/shihan-danijel-salijevi/46-dancast-ugoditi-svima” image=”https://reiki-dojo.net/wp-content/uploads/2018/07/2-2018-global-no-picture-track-cover.jpg” ]

 • Hvala Danijel na svakoj reči.Pronašla sam se,ali mi manjka hrabrosti da podvučem crtu,jer kad sam par puta pokušala došla sam u konflikt sa dugogodišnjim prijateljima jer nisu od mene očekivali reč NE. I onda se broj prijatelja osipa.I ja se šokiram.Pa se pitam dal ću na kraju ostati sama iako kažem sebi ovakvi mi prijatelji i ne trebaju jer nisu iskreni.
  Eto,potrebna mi je vaša energija da to uradim,jer ste baš i o tome pričali.

  • Biti će uskoro i tretmani na ovu temu. Za sada je već puno znati na čemu trebamo raditi. Da se ne predamo u onom:”Ah pa to se svima dešava”. Jer to nije odgovor. NI put

  • Sami biramo kvantitet ili kvalitet. nije lahko, ali zaista je olaksanje kad rascistimo sa takvim osobama. predivan komentar. Kvaliteta ovisi o onome kako se ponasamo i koliko kvalitetno odradjujemo stvari. Predivna emisija za pronaci sebe i preusmjeriti se. Papir i olovku u ruku i krenuti u promjene.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >