Centar svijeta

Autor: Danijel Salijević

15 rujna, 2021

Select Dynamic field

Kada sam bio u Japanu, vrlo me zaintrigirala njihova karta svijeta gdje je centar svijeta na toj karti, tamo gdje se kod nas nalazi Europa, uključivao Aziju.

To me nagnulo na razmišljanje o percepcijama našeg poimanja centra svijeta.

Što je zapravo naš centar svijeta? I gdje se on, nama, zapravo nalazi? 

Pitanje na koje ne možemo odgovoriti bez poznavanje svega što nas okružuje, a za to smo nesposobni jer ne posjedujemo takve uvide..

Centar svijeta - percepcija

No znamo jedno. Znamo da je sve energija. Sve što postoji i sve što nas okružuje.

S tim u vidu možemo se podsjetiti i da naše tijelo posjeduje jednu točku koja je centralna energetska točka nas samih. Nalazi se dva centimetra ispod pupka i veličine je kuglice koja se nalazi u našem tijelu, malo bliže našoj kralježnici.

Hara

Ako je ovo centralno energetsko mjesto sve naše energije, tada možda možemo ovo mjesto koje nazivamo HARA gledati i kao centar sveg svijeta.

A ako posjedujemo centralno mjesto energije, tada bismo trebali i u svakom trenutku znati, da energiju našeg života, svega što posjedujemo, trebamo izgrađivati iz te točke prema van.

Hara - energetski centar

Drugim riječima, ako tu u samom centru nema snage i zdrave energije, teško je očekivati da će ista biti zdrava i u vašem tijelu, u vašoj okolini, financijama, prijateljima, životu.

Reiki tehnika kroz izvorna učenja stavlja vrlo važan naglasak na Haru.

U onom trenutku kada je spoznamo, počinjemo je svjesnije doživljavati, a to dovodi i do tehnike koje proširuju tu svjesnost i na sve ono što primamo u našu Haru.

Što to sve primamo?

Jeste li čuli za računalne viruse? Mali gadni programi koji, kada se podmetnu, u zdravom programu stvaraju kaos, nered, raspad - ponekad i gašenja programa i cijelog našeg sustava.

Zašto mislimo da bi drugačije bilo i kad je naša energija, naš centar svijeta, u pitanju. Na kraju krajeva, svjedočimo prirodi virusa svaki dan. Što ta kontaminacija donosi i stvara.

Možemo li povući paralelu raspada sistema kojeg stvara virus, s raspadom sistema, kojeg možda osjećate kao kaos u svom životu? I možda, pokušajte samo na trenutak, razmisliti da ste nesvjesno, doveli takvu nezdravu i štetnu energiju u svoj energetski centar i tako kontaminirali sve od sebe iznutra, pa na van.

Što učiniti? 

Centar naše energije

Na sreću, postoje izvorne japanske tehnike disanja, meditacija i rada koje se unutar samog reikija podučavaju. One nas iznutra i pročišćuju i osnažuju i izgrađuju. Te se naša energija širi iz našeg centra prema van, čineći snažnu jezgru, snažnu energiju i snažan život.

Želite li naučiti ove tehnike, svakako proučite malo naš Reiki Dojo Trening Centar gdje možete učiti ovakve tehnike. Za pristup tom programu morate biti reiki praktičar, a ako to niste, pozivam Vas da mi se javite te da kod mene odradite reiki tečaj.

Naučite sve ono što je potrebno za snažni i kvalitetni početak rada s reiki energijom te odmah započnite raditi usmjereno na snazi i zdravlju svojeg života, svoje hare.

Počevši od centra svijeta. Počevši od vas samih.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


  • Ovo je jako interesantan clanak, vjerovala sam da je centar naseg tijela srce i srcana cakra, ali kad pogledam najvise sam u zivotu, i prije no sam postala reiki prakticar, polagala ruke upravo tu ispod pupka, razmaknute ka jajnicima. Ako pogledamo anatomski, u toj tacki se sudaraju sila pritiska naseg dijela i sila otpora podloge po kojoj hodamo. Sto je podloga tvrdja, beton, asfalt, kamen, to je pritisak veci. Dodir stopala sa prirodom, mekom zemljom, travom, plutanje u moru, rijeci, vodi, pomaze da se smanji pritisak. Ali dodir bozanske energije kroz reiki je neprocjenjiv.
    Toplo preporucujem reiki kurseve u ovoj skoli i zbog truda ucitelja da nam rasvijetli sve nedoumice ali i zbog nacina na koji je znanje obradjeno i prijemcivo svakom uceniku.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Nije sve reiki
    >