15 rujna, 2021

Centar svijeta

Danijel Salijević

Kada sam bio u Japanu, vrlo me zaintrigirala njihova karta svijeta gdje je centar svijeta na toj karti, tamo gdje se kod nas nalazi Europa, uključivao Aziju.

To me nagnulo na razmišljanje o percepcijama našeg poimanja centra svijeta.

Što je zapravo naš centar svijeta? I gdje se on, nama, zapravo nalazi? 

Pitanje na koje ne možemo odgovoriti bez poznavanje svega što nas okružuje, a za to smo nesposobni jer ne posjedujemo takve uvide..

Centar svijeta - percepcija

No znamo jedno. Znamo da je sve energija. Sve što postoji i sve što nas okružuje.

S tim u vidu možemo se podsjetiti i da naše tijelo posjeduje jednu točku koja je centralna energetska točka nas samih. Nalazi se dva centimetra ispod pupka i veličine je kuglice koja se nalazi u našem tijelu, malo bliže našoj kralježnici.

Hara

Ako je ovo centralno energetsko mjesto sve naše energije, tada možda možemo ovo mjesto koje nazivamo HARA gledati i kao centar sveg svijeta.

A ako posjedujemo centralno mjesto energije, tada bismo trebali i u svakom trenutku znati, da energiju našeg života, svega što posjedujemo, trebamo izgrađivati iz te točke prema van.

Hara - energetski centar

Drugim riječima, ako tu u samom centru nema snage i zdrave energije, teško je očekivati da će ista biti zdrava i u vašem tijelu, u vašoj okolini, financijama, prijateljima, životu.

Reiki tehnika kroz izvorna učenja stavlja vrlo važan naglasak na Haru.

U onom trenutku kada je spoznamo, počinjemo je svjesnije doživljavati, a to dovodi i do tehnike koje proširuju tu svjesnost i na sve ono što primamo u našu Haru.

Što to sve primamo?

Jeste li čuli za računalne viruse? Mali gadni programi koji, kada se podmetnu, u zdravom programu stvaraju kaos, nered, raspad - ponekad i gašenja programa i cijelog našeg sustava.

Zašto mislimo da bi drugačije bilo i kad je naša energija, naš centar svijeta, u pitanju. Na kraju krajeva, svjedočimo prirodi virusa svaki dan. Što ta kontaminacija donosi i stvara.

Možemo li povući paralelu raspada sistema kojeg stvara virus, s raspadom sistema, kojeg možda osjećate kao kaos u svom životu? I možda, pokušajte samo na trenutak, razmisliti da ste nesvjesno, doveli takvu nezdravu i štetnu energiju u svoj energetski centar i tako kontaminirali sve od sebe iznutra, pa na van.

Što učiniti? 

Centar naše energije

Na sreću, postoje izvorne japanske tehnike disanja, meditacija i rada koje se unutar samog reikija podučavaju. One nas iznutra i pročišćuju i osnažuju i izgrađuju. Te se naša energija širi iz našeg centra prema van, čineći snažnu jezgru, snažnu energiju i snažan život.

Želite li naučiti ove tehnike, svakako proučite malo naš Reiki Dojo Trening Centar gdje možete učiti ovakve tehnike. Za pristup tom programu morate biti reiki praktičar, a ako to niste, pozivam Vas da mi se javite te da kod mene odradite reiki tečaj.

Naučite sve ono što je potrebno za snažni i kvalitetni početak rada s reiki energijom te odmah započnite raditi usmjereno na snazi i zdravlju svojeg života, svoje hare.

Počevši od centra svijeta. Počevši od vas samih.

 • Ovo je jako interesantan clanak, vjerovala sam da je centar naseg tijela srce i srcana cakra, ali kad pogledam najvise sam u zivotu, i prije no sam postala reiki prakticar, polagala ruke upravo tu ispod pupka, razmaknute ka jajnicima. Ako pogledamo anatomski, u toj tacki se sudaraju sila pritiska naseg dijela i sila otpora podloge po kojoj hodamo. Sto je podloga tvrdja, beton, asfalt, kamen, to je pritisak veci. Dodir stopala sa prirodom, mekom zemljom, travom, plutanje u moru, rijeci, vodi, pomaze da se smanji pritisak. Ali dodir bozanske energije kroz reiki je neprocjenjiv.
  Toplo preporucujem reiki kurseve u ovoj skoli i zbog truda ucitelja da nam rasvijetli sve nedoumice ali i zbog nacina na koji je znanje obradjeno i prijemcivo svakom uceniku.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  O Danijelu

  Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

  Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
  Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

  Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

  >

  Podrška

  Prijava problema
  Email
  Telegram telegram
  Fluent Forms fluent_forms
  WhatsApp whatsapp
  chat