Svakodnevna praksa

Autor: Danijel Salijević

12 veljače, 2021

U težnji za što više znanja i "većom moči", mnogi reiki praktičari krenuli su u pohod na certifikate, a ne na znanje. Čak i mnogi majstori danas smatraju da je reiki nešto brzo probavljivo i bez neke posebne dubine.
No, ako ih niste spoznali ili bili podučavani, tada te dubine ni ne možete uvidjeti.

I sam sam bio sličnog mišljenja u ranim danima mog učenja kada sam došao u fazu da sam pročitao sve dostupno.
No nije bilo onog vodstva koje bi mi objasnilo da "Samo danas se neću ljutiti" uopće ne priča o ljutnji.

Dubljim proučavanjem i mnogim odricanjima da bih bio samo u blizini učitelja koji znaju, došao sam do smjera tj puta koji me odveo do japanskih načina učenja, razumijevanja što je tada otkrilo cijeli jedan svijet.

I te kakav svijet. Usudio bih se reći 10 puta veći od onog gdje sam sve već znao i usudio bih se reći da sam još daleko od kraja mog studiranja.

No, bez obzira gdje se nalazite i bez obzira na vašu mogućnost da dođete u auru učitelja ili da odete u Japan učiti, jedno će vam uvijek biti osnova. A to je vaša osobna svakodnevna praksa.
To vas uvijek pitaju, jer odgovori (opisni) na to pitanje, uvelike govori u kojem ste programu djelovanja.

Zbog toga praksa i osobni svakodnevni  rad je nešto što neka vam bude neizostavni dio vaše rutine i rada. Možda u startu i nećete razumjeti. Ali ćete malo pomalo početi osjećati. I tada, u toj svjetlosti koja će nastati, stvarati će se sve više i više "vizija" i spoznaja bogatstva koje "sada" posjedujete.

Radite, radite, rastite...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>