Odlka o odluci

Autor: Danijel Salijević

5 prosinca, 2017

Odluke nas prate kroz cijeli život. Velike, male, bitne i nebitne. I ponekad smo s njima zadovoljni, ponekad nismo, ponekad su lagane, a ponekad nam izuzetno teško padnu. No ono bitno, što je vezano uz njih jest da su one NAŠE. I kada smo primorani da nešto učinimo, mi smo ti koji su to nešto odlučili učiniti pa i protiv svoje volje u tom trenutku.

Čuli ste već za moj projekt Vrati osobnu moć? Baš u njemu i govorim u jednoj od tema koliko je bitno da mi shvatimo da iz trenutka u trenutak funkcioniramo kroz neprestani niz odluka. Svaki trenutak, i baš i u ovom trenutku, vi ste u djelovanju svoje odluke i čitate ovo jer ste odlučili tako. Isto tako vi odlučujete dali vam se ovo sviđa, da li ćete podijeliti ovaj post ili nas preporučiti prijateljima. I to su vama tako sitne, trivijalne i bezlične , skoro neprimjetne odluke, koje vama ništa ne znače, a meni i mojem radu bi možda značile neizmjerno mnogo.

I ne pričam ovdje o tome hoćete li me lajkati i podijeliti ovaj post ili ne, već o tome da i sami uvidite koliko uzročno-posljedičnih situacija može biti iz neke sasvim (nekome) trivijalne odluke.
A takve odluke donosimo stalno. U svakom trenutku i samo mi smo ti koji se pokrenu zbog tih odluka. Kažu ponekad, natjerali su me: Ali ste još uvijek vi ti koji ste poslušali, pognuli glavu ili u stanju nemogućnosti drugačijeg odradili neželjeno.

Jeli doista bilo nemoguće odraditi ili postupiti drugačije? Odgovor nije ni bitan. Ono što je bitno jest da prihvatimo odgovornost za to da MI donosimo te odluke. Nekad na vlastitu korist, nekad na vlastitu štetu. I ponovno misli kreću u analiziranje, procjenu ili promišljanje dali se moglo drugačije i bolje. Ne, nemojte to raditi. Uvijek i u najboljem ishodu se može još bolje ili drugačije. To je Sizifov posao koji vas čini samo statičnima, nesigurnima i u strahu.

Cilj ovog mog obraćanja jest da prihvatite da ste vi odgovorni za svaku svoju odluku. Zašto? Jer želim da prihvatite i još jednu stvar- da baš ove sekunde možete odlučiti iznova i drugačije. Da nije potrebno čekati novu godinu , ponedjeljak ili prvi u mjesecu. Neće tad biti ni bolje energije ni boljih uvjeta. Najbolje je vrijeme baš SADA. Donosite odluke, stanite iza njih i ne uplićite emocije u odluku kada je jednom donesete.

No ja vas molim, molim, molim – ne zaboravite kroz te odluke na svoju dobrobit. Korigirajte se, izgrađujte se te počnite davati i odlučivati sebi i za sebe. Toliko bogatstva, obilja i blagoslova vas čeka. Toliko toga možete sebi pokloniti, za sebe odraditi, a što će, u zakonu energije za energiju, omogućiti da možete i još kvalitetnije davati jer ćete imati odakle i uzeti.

Ušli smo u mjesec darivanja. I mislimo o tome što ćemo kome pokloniti i u 90% slučajeva, kada su naši dragi u pitanju, cijena nije bitna. A jeste li sebi dragi? Jeste li ovaj mail otvorili da nešto naučite, da vas pokrenem, da nešto promijenite kod sebe ili kod drugih? Onda to učinite. Odgovorno, bez grižnje savjesti ili bez potrebe da se opravdavate. Odradite onaj reiki tečaj koji želite, poklonite si one reiki špice koje ste kod nas gledali i ne čekajte. Ne čekajte da se drugi sjete, jer velika je vjerojatno da će se drugi sjetiti na vas samo ovog mjeseca ili samo na vaš rođendan. A ja znam iako vas ne vidim da ste zavrijedili puno više.

I donesite odluku- Darivat ću se, davat ću i sebi i bit će toliko svega da će biti za svakoga

Ja vam šaljem svoj učiteljski blagoslov. Neka vam donese i snagu i blagoslove u vaš život. I nebitno tko ste – svatko je to zaslužio. Bez izuzetaka. Budite sretni…

Grlim vas srcem

Vaš učitelj Danijel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>