Kristali i čišćenje prostora

Autor: Danijel Salijević

29 rujna, 2021

Select Dynamic field

Kristali svojim sastavom omogućavaju emitiranje snažne energije koja nam omogućava osnažiti se, ali i pročistiti od manje željenih stanja i energija

Kristali

Svaki kristal ima svoju posebnu specifikaciju. Baš iz tog razloga, postoje i mnogi načini na koje biramo kristale. Netko će ih tako izabrati po svom horoskopskom znaku, a nekoga će privući određeni kristal jer mu baš u toj fazi života treba energija tog kristala.

Možemo ih birati po onome što oni kroz svoju energiju potenciraju, te su baš na tom principu i nastale naše reiki špice za ljubav, zaštitu iscjelitelja, učenje i mnoge druge. Ne zaboravite da postoji besplatni tečaj na tematiku reiki špica na ovim stranicama.

Dakle, bilo da kristale birate po namjerni ili samo jer su vam lijepi, oni će uvijek djelovati kroz svoju energiju.

Kristali - naši vjerni suputnici

Čišćenje kristala

Kako biste imali kvalitetan kristal, ne zaboravite se brinuti u njemu. Nije poput ostalih kućnih ljubimaca o kojima trebate voditi računa na dnevnoj bazi, no trebalo bi ih barem svaka 3 do 4 tjedna energetski pročistiti i napuniti. I ovdje, ovisno o vrsti kristala, potrebno je naučiti kako se koji kristali čiste i pune. Neki ne podnose vodu, drugi ne podnose sunce. Neke ćete puniti uz energiju mjeseca dok druge ćete zakapati u zemlju.

Zanimljivost: Kristali koji se pune na energiji mjeseca ne trebaju biti doslovno izloženi mjesecu. Isto će se napuniti ako i oblaci prekrivaju mjesec.

Reiki praktičari mogu vrlo jednostavno pročistiti i napuniti svoj kristal tako da ga drže između dlanova desetak minuta, dok drugi i viši stupnjevi imaju na raspolaganju reiki simbole koji još više ubrzavaju ovaj proces.

Upotreba i čišćenje s kristalima

Kristali mogu služiti da nas osnaže u energiji i tako vrate stabilnost i cjelovitost, možemo ih koristiti kako bismo energetski osnažili vodu ili čak i biljke.

Geode - kristali za čišćenje prostora

Prostor isto tako možete čistiti većim kristalima (geode) a odlično će djelovati i uz računala ili uzglavlje vašeg kreveta kako bi promijenili energiju mjesta gdje dugo boravite.

Kroz reiki tretmane, kristale često koristimo u obliku viska ili oblutaka (dimenzijom manji i glađi kristali) koje dajemo primatelju tretmana da ih drži u rukama ili ih postavljamo na tijelo.

No, opet ponavljam. Svaki kristal ima svoju snagu te je dobro upoznati se prije sa svakim kristalom kojeg želimo nabaviti ili koristiti.

Na primjer, kod korištenja reiki špica, neke možete držati 20 minuta, dok naše arhanđeoske reiki špice možete koristiti maksimalno 15 minuta jer su toliko snažni da duže korištenje može dovesti do lagane ošamućenosti.

Kristali uz biljke

Kristalle za čišćenje prostora možete držati i u džepu (najbolje oblutke) u torbi ili na svom radnom mjestu. Ja ih imam i u cvijeću gdje mi pomažu osnažiti biljku.

Dosta sam pričao o tome kako se radi s kristalima, pa možete preslušati i moju podcast emisiju na tu temu.

Na kraju, ne zaboravite da jednom slomljeni kristal, treba zamijeniti novim (Posebno oblutak ili reiki špice) te ih je najbolje zakopati u zemlju gdje će osnaživati istu.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Odradite odrade kroz meditacije
Nije sve reiki
>