Japan: Mistična mjesta na putu otkrivanja reikija

Autor: Danijel Salijević

3 veljače, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 500

Ovaj put pozivam vas da mi se pridružite u osvrtu kroz jedinstvenu 40-dnevnu odiseju po Japanu, obilježenu reiki učenjima i mističnim iskustvima. Ovo nije bila samo turistička tura; bila je to duhovna potraga za energijom i metodom koju je otkrio Usui Sensei. 🗻🍁

Prije dvije godine, na stotu godišnjicu reikija, nisam uspio hodočastiti na planinu Kurama, mjesto rođenja reikija. Ipak, nedavno duh reikia i poučavanje Usui Senseija su me vodili ka brojnim mjestima koja su oblikovala moje prakse i učenja. Krenimo zajedno u ovu avanturu koja nadmašuje vremenske i geografske barijere, kroz osam ključnih lokacija koje sam odabrao za vas.  🌀

Na ovom putu, samostani i hramovi su više od pukih građevina; oni su pojavnost za sebe, otkrivači mudrosti i svjedoci vječnosti. Ostvario sam preko 117 posjeta takvim posebnim, svetim mjestima, uključujući ona meni vrlo posebna koja ću detaljno opisati. Priča je to o duhovnom putvanju, ne samo mom nego i svih onih koji ih iskuse.

Planina Kurama je bila samo jedna od iznimnih stanica koja je odjeknula mojom dušom svojim nevjerojatnim jesenjim bojama te snažnim energetskim prisustvom. Prisjetio sam se i Hasedera hrama, koji je omogućio jedno od najsnažnijih duhovnih iskustva s kroz mnoga učenja a u skladu sa učenjima reikija. Tu je i Kamakura DaiButsu koji simbolizira japansko duhovno bogatstvo. 

Zatim vas vodim u intimne šume Takao planine – 'Tokijevog Fujija', gdje smo se družili u energiji Tengu mitskih ratnika.

Svaka od ovih točaka putovanja odražava vibraciju koja oblikuje i proširuje naše razumijevanje reikija i njegove uloge u našim životima te ukazuje na uvide koje je i sam Usui sensei stica u potrazi za svojim odgovorima.

Izdvojeno

1. Tragajući za Usui senseijevom energijom, osjetio sam je posebno u hramu na Kurami gdje vrijeme kao da je stalo - mjesto s na stotinu urni. Mjesto koja emitira snažnu, tišinom ispunjenu energiju prisutnosti.

2. Planina Kurama očarala me svojom jesenjom raskoši i energijom koja prolazi kroz vaše tijelo dok stojite na mandali na vrhu hrama.

3. Putovanje kroz Takao planinu, 'Tokijev Fuji', je također bilo začinjeno energijom živih šuma koje obavijaju hram sa mnoštvo mitskih Tengua na vrhu. Koliko god da se oni pripisivale legendama, po prvi put u životu, kada se priča o  Tengu zaštitnicima, ja ih doista osjećam.

Boravak u Hasadera hramu, gde sam se spojio s duhom putovanja, s učenjima ovog mjesta koja su toliko rezonirala sa reikijem, bio je za mene vrlo duhovno iskustvo. Tim više što sam imao mogućnost biti je dio njihovih rituala kroz koje sam se još dublje povezao sa vlastitom reiki praksom.

Sama Kamakura i enormni Daibutsu (veliki Buda), zen vrtovi i mjesto gdje hodočasnici peru novčanice u potoku u spilji za sreću – praksa je koja oslikava japanski spiritualizam, ali i vjerovanja..

Tri mjesta koja svaki praktičar reikija treba posjetiti:  rodno mjesto Usui Senseija, njegovu memorialnu ploču i planina Kurama.

Ovaj moj audio video osvrt samo su okvir onoga što vas čeka kada sami iskusite reiki i energiju tih mjesta. Znam da je mnogima ovakvo putovanje samo san, no za one koji se odvaže na njega, neka vam ova emisija bude vodič da ne propustite, za reiki praktičare, važna mjesta.

Bilo da ste iskusni reiki praktičari ili tek započinjete s istraživanjem toga puta, nadam se da ćete pronaći inspiraciju u ovom putovanju koje može obogatiti vaše živote na neočekivane načine. 🌟

Podijelite ovu epizodu sa svima koji traže dublju spoznaju i sa svima onima željnima energetske preobrazbe i ratsa. Neka vas crtice iz ove epizode motiviraju da se i sami odmaknete od svakodnevice i krenete putevima reikija.
Pa makar za početak kroz istraživanje energetskih mjesta u vašoj okolini.

I sada, na kraju...

zamislite zvuke bambusove šume, osjećaj mirnih, pozitivnih vibracija koje teku kroz svako vlakno vašeg bića, i zapitajte se – gdje će vas vaš reiki put odvesti?

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Reiki vodiči
Mir je uz reiki dostupan svima
>