Reiki i senzualnost

By Danijel Salijević / 20. studenoga 2018.

Cjeloviti instrument  

Uzmite gitari samo jednu žicu, klaviru samo jednu tipku, oni će i dalje biti i klavir i gitara, ali u takvom stanju nisu više cjeloviti instrument. Baš poput našeg tijela. Naše tijelo je jedan predivan cjeloviti energetski instrument. Sastoji se od niza energetskih centara (čakri) koje su baš sve potrebne da funkcioniraju skladno kako bi činile taj instrument cjelovitim.

Vrlo često problemi, uvjerenja, stres, okolina i obitelj dovode nas u stanje da žrtvujemo dio naše cjelovitosti za “veće dobro” i tada sami sebi uskraćujemo slobodu djelovanja, disanja i cjelovitosti, a da toga dugo nismo ni svjesni.

Naši izbori i fokus na svjetovno, naš posao i naše obaveze stavljaju nas u još više užurbanosti i u stanju opreza i straha da nešto nećemo stići, da ćemo nešto pogrešno učiniti ili se krivo pokazati. Jednom kada otvorima vrata strahu, tada on ulazi u naše biće i one male sitne nesigurnosti ili nelagode vrlo lako postaju velika čudovišta koja nas još više blokiraju i čine zatvorenima, ograđenima, nepoželjnima u našim očima i našem umu. Našoj percepciji.

Svi ti strahovi koje smo naučili nositi jer nešto nije u redu, jer se nešto smije ili ne smije čine nas u djelovanju žigosanja koje nas čini da se sramimo svojeg tijela, pa tako i vlastite seksualnosti. Pa čak i u svoja četiri zida gdje bismo trebali osjetiti najviše slobode.

Senzualnost je mogućnost da osjetimo, vidimo proširimo svoja osjetila na način koji nadilazi samo fizičko. Sposobnost da dišemo, gledamo, budemo, cijelim našim tijelom, cijelim našem bićem. No da to možemo, moramo sami biti odlučni i željeti otisnuti se u svijet i pronaći načine, rješenja i tehnike poput reikija koje nas vraćaju u stanje cjelovitosti, samoprihvaćanja, opraštanja na svom onom proteklom vremenu kojim smo platili vlastiti grč. Potrebno je napraviti prvi korak, pokrenuti se, uspraviti i vratiti se u stav onih koji znaju da zavrjeđuju više.

U našem tijelu postoje čakre koje su jače blokirane kada je senzibilnost i senzualnost u pitanju – to su druga i šesta čakra koje utječu na to kako i što mislimo, kao i što smo (ne)sposobni uraditi, stvoriti , no sve čakre su dio naše energetske cjeline i našeg bića te je fluidni protok naših energija i cjelovitost jedini način da na svim razinama funkcioniramo ne samo optimalno već i iznadprosječno 

 Reiki i vraćanje života u svoj život 

Iako reiki po svojoj prirodi nije tehnika koja se bavi isključivo seksualnošću osoba, njegova snažna energija omogućava nam da vratimo u balans i sklad i ovaj dio naše svakodnevice. Baš poput zdravog tijela, zdravih pogleda, ciljeva i fokusa, seksualnost je nešto što mnogi ne smatraju bitnom tematikom – sve dok to ne postane problem kojeg se počinjemo sramiti i ne prihvaćati. U takvom stanju, poričemo postojanje problema i taj dio svoje nesretnosti i nepotpunosti sakrijemo pod tepih. No tamo ti problemi i dalje postoje, djeluju i utječu na nas. I vrlo brzo ni sami nismo ni svjesni što nam stvara toliko grča, nepotpunosti i osjećaja nesputanosti u našem životu.

Reiki je tehnika koja dovodi energije našeg tijela u skald – uključujući čakre, uključujući energetske putove i kanale, ali i naše misli. On nam pomaže da osvijestimo svoje tijelo kao cjelinu te da konačno zavolimo svoje tijelo. Kada se naučimo prihvatiti tada se možemo naučiti i voljeti, ponositi i sasvim drugačija energija kola kroz naše tijelo. Mnogi ljudi u blizini takvih osoba osjećaju ono nešto. Nazivaju to karizmom, a to je energija ispunjene i zadovoljne osobe.

Kroz specijalizirane reiki tretmane, naše tijelo postaje sposobno primati informacije iz okoline i to ga čini senzualnijim. Postajemo oslobođeni kočnica, blokada i strahova – usmjeravamo fokus na zdravo, željeno i sretno. To nas čini sposobnima da u zdravom tijelu ponovno iscijelimo i naš duh. A ako se posljedice manifestiraju i na fizičkom, tada uz reiki naš unutarnji duh, vatra i mogućnost prihvaćanja sebe ali i drugih čini da iznutra na van emitiramo snagu, energiju i pozitivnost te tako potaknemo i motiviramo i naše fizičko da se ponovno brže regenerira, zacijeli, dovede u stanje cjelovitosti.

Nadalje, primanje reiki tretmana dovodi nas u stanje mira u kojem više osjećamo, više smo prisutni i više smo sposobni čuti i osjetiti samoga sebe ali i okolinu te je moguće tako detektirati i otpustiti sve one probleme i strahove koje nosimo, od kojih bježimo ili koje čak poričemo. Koje smo sakrili kao nešto tuđe, neželjeno i nepoželjno.

Reiki nas snažno povezuje i s prirodom. Onom našom ali i onom koja nas okružuje. Povezivanje s prirodom – moći vidjeti auru bilja, osjetiti energiju drveća, mora, stijena, minerala, čini nas sposobnima uvidjeti da je to nešto što trebamo prigrliti, povezati sa sobom – kako bismo se u simbiozi zajedno povezali – kako u energiji, tako i u snazi.

Reiki će svakako probuditi vašu uspavanu senzualnost, uspavani osjećaj ljubavi i osjećaja okoline. Dovesti će vas u stanje prihvaćanja, stanje zdravlja i stanje mira. Vratit će vam sve one tipke potrebne da djelujete i vibrirate kao predivan cjeloviti instrument . Učinit će vas baš onakvima kakvima vam je i namijenjeno bilo biti, disati i djelovati. 

 

About the author

Danijel Salijević

Danijel Salijević, internacionalni reiki majstor učitelj Usui i Karuna sistema, osnivač Reiki Dojo škole. Reikijem se bavim profesionalno već više od 12 godina i u svom radu ljudskost, pristupačnost i prenošenje znanja su glavne moje karakteristike.


>
Malcare WordPress Security