22 svibnja, 2021

Reiki kao sistem učenja

Danijel Salijević

Reiki je danas jedna od najstarijih prisutnih tehnika koja je došla iz Japana i koja uskoro slavi 100 godina postojanja. U tih 100 godina, klasični sistem reikija izmijenio je do sada 5 velikih učitelja, od kojih su neki na neki način modificirali svoje dobivenu učenje i stvorili vlastiti reiki stil.

Imajmo na umu da govorimo o stilovima unutar klasičnog reikija, u izvoru, načina na koji je podučavao Mikao Usui. Tako je Mikao Usui imao svoj stil Usui Reiki Ryoho /Gakkai, Hayashi je imao svoj Hayashi reiki, Takata Shiki Ryoho reiki.

Ovo sve možda izgleda zbunjujuće, no to je uobičajena praksa da ukoliko majstor modificira tehniku, da je uta tehnika u nazivu imala ime majstora ili sasvim drugačiji naziv.

O kojim modifikacijama je riječ, što sve to znači za nas, reiki praktičare i majstore, te na koji način bismo trebali educirati ne samo učenike nego i naše klijente, govorim u ovoj podcast emisiji 361 u redu.

Uživajte u emisiji

Reiki Dojo Kai 2021 - https://reiki-dojo.net/jesenski-reiki-retreat/

Povezani postevi

Odgađanje

Odgađanje

Mir nije tišina

Mir nije tišina

About the author 

Danijel Salijević

Danijel Salijević, internacionalni reiki majstor učitelj Usui i Karuna sistema, osnivač Reiki Dojo škole.
Reikijem se bavim profesionalno već 15 godina i u svom radu ljudskost, pristupačnost i prenošenje znanja su glavne moje karakteristike.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Reiki Dojo

Reiki Dojo

Dostupni smo i kroz servise ispod

Trenutačno nismo dostupni

Podrška

Reiki Dojo
Pozdrav, dostupni smo kroz servise ispod.
Kliknite na željeni servis ispod
chat