Pretjerivanje

Autor: Danijel Salijević

28 svibnja, 2022

Select Dynamic field

Pretjerivanja je majka svih poremećaja. Već ste i čuli moje učenje da sve što sadrži u sebi prefix pre, ne može završiti dobro.

Bilo da govorimo o pretjeranim računima, prevelikim očekivanjima, premalim primanjima, pretjeranom radu organa uz sve se veže poveznica s pretjerivanjem.

Pretjerivanje često ne vidimo

Pretjerivanje često ne vidimo

Pretjerivanje i pretjerana priroda nipošto nije dobro te skoro uvijek rezultira  neželjenim. I kad bi se radilo o preglasnom radu motora vašeg automobila, tada biste skočili i djelovali. Isto je i s preglasnim susjedima ili presporim vozačem ispred vas. 

A što je s nama? Možemo li tu pretjeranost uvidjeti u nama samima?

Trebali bismo. Ali da se to desi, naša pozornost ne bi smjela biti prema van, već na ono što nam se dešava.

Ja sebe uhvatim u podcast emisijama, kada ih uređujem prije objave, da koristim stalno iste poštapalice tipa “često”, “dakle” isl. 

To mi je samo pokazatelj da u tom trenutku sam u energiji bio više u tematici i onome što želim od onoga što zapravo činim. Samo mali bezazlen primjer, kada nam se dešava nešto što zapravo ne želimo.

Kaže  policajac: “Prebrzo ste vozili”, a vozač: “Nisam primijetio”.

Pretjeranost dolazi i kada smo nerealni u djelovanju te opet promašimo mjeru.

“Želim brdo novaca.”

I univerzum vam pošalje brdo novaca koje vas ubije.

Kada gledam i zdravlje ljudi, svi poremećaji se dešavaju jer je tijelo u domeni pretjeranosti. Iscrpljenost i nemar su isto stanja pretjerivanja. Nemar je nedjelovanje, ali i nedjelovanje je pretjerivanje u statičnosti.

Što više u pretjerivanju, to manje u kontroli

Što učiniti

U nekim situacijama ne možemo mijenjati okolinu i utjecati na stanja pretjeranosti, ali u dosta njih bismo se mogli distancirati i maknuti. Maknite se od drame, neželjenog i nezdravih utjecaja.

Sjećam se da smo u vojsci skoro svi propušili jer su svi pušili. Ne jer nam je godilo ili trebalo. Ako za nešto ne znamo da postoji, ne može nam to ni trebati. No ako netko nešto radi ili ima, tada počne ono čudno komešanje u tijelu, neka nepoznata čežnja da i mi probamo.

To se neće desiti ako niste u okolini koja nije zdrava za vas.

Dalje, ono što nas reiki uči jest prisutnost. Postoje mnoge tehnike u reikiju i van njega koje nas uče vratiti se u tijelo te tako vidjeti što se doma dešava. Na što treba obratiti pozornost. Da ne čujemo samo svoj automobil kada čudno zvuči, već da pretjerano neobičnu aktivnost uvidimo i u svojem tijelu.

Kažu mi ponekad ljudi (vidite da ne pišem da mi kažu često 🙂 ), da kod reiki  tretmana čuju kako im pluća škripe ili im se srce snažnije čuje.

No ponovno, to nije devijacija u tretmanu i zbog tretmana, već vaše stanje koje ste uz reiki tretman konačno, vrativši se u tijelo, čuli. I tako dobili priliku nešto učiniti.

Nije vam na odmet ni odraditi reiki terapiju po pitanju umjerenosti.

No preslušajte emisiju - ima tamo još savjeta.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kako reiki energija putuje
Reiki vodiči
Mir je uz reiki dostupan svima
>