20 veljače

Izjava o odgovornosti – Privacy Policy

Što donosi GDPR regulativa u Reiki Dojo

Izjava o odgovornosti - Privacy Policy


Reiki Dojo ne snosi odgovornost za nestručno, neupućeno ili nesavjesno korištenje tehnika, informacija ili znanja koja su prikupljena sa ovih stranica.

Ideje i tehnike opisane na ovoj web stranici su za studente odnosno učenike reikija i namjenjene su kao dodatan materijal unutar Reiki Dojo nastavnog programa.

Materijali  nisu namjeravali biti neovisni vodiči za samoiscjeljenje ili učenje reikija. Ako imate problematično zdravstveno stanje i namjeravate koristiti Reiki, učinite to pod nadzorom ovlaštenog liječnika ili drugog zdravstvenog djelatnika

Reiki nije zamjena za liječničku pomoć već je alternativna i dodatna metoda samopomoći.

Uvijek se na prvom mjestu javite svom liječniku

Autorska prava i informacije o zaštitnom znaku


Članci i umjetnička djela na ovoj web stranici su zaštićena autorska prava i zaštićena imovina Danijel Salijevića, Reiki Dojo Hrvatska i drugih. Niti jedan dio članaka ili autorskih ili umjetničkih djela ne smije se reproducirati ni na koji način ni u bilo kojem obliku bez pismenog dopuštenja, osim kratkih citata iz članaka , recenzijama ili objavama na društvenim mrežama uz izričiti navod autora samog teksta ili stranice sa kojih je tekst , slika ili drugi materijal preuzet . Dopuštenje obično nije teško primiti za korištenje dijela članka, ali zahtijevamo da najprije zatražite i dobijete dopuštenje. Također tražimo da nam dajete zasluge i navedete izvor tako da navedete www.reiki-dojo.net kao izvor. Imajte na umu da na našoj besplatnoj stranici za preuzimanje postoji nekoliko članaka koji se mogu reproducirati u cijelosti. Što se tiče upotrebe naših članaka na drugim web stranicama, obično ne dajemo dopuštenje da se cijeli članci stave na druge web stranice ili na društvene mreže, već umjesto toga preporučujemo da kratko napišete članak na svojoj web stranici, a zatim izravno povežete s člankom na našim stranicama.

Pravila o privatnosti

Ova nova pravila o privatnosti  na snazi su od 25. svibnja 2018. godine


Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Ono što ovo pravilo pokriva
 
Vaša je privatnost važna za nas, a time i transparentnost o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo informacije o vama. Ta vam je pravila nastojala pomoći da razumijete:
 
Koje podatke prikupljamo o vama
Kako upotrebljavamo podatke koje prikupljamo
Kako dijelimo podatke koje prikupljamo
Kako pohraniti i čuvati podatke koje prikupljamo
Kako pristupiti i pratiti vaše podatke
Kako prenijeti informacije koje prikupljamo na međunarodnoj razini
Ostale važne informacije o privatnosti
 
Ova Pravila o privatnosti pokrivaju informacije koje prikupljamo o vama kada koristite naše proizvode ili usluge ili na neki drugi način komunicirate s Reiki Dojo (na primjer, pohađate Reki Dojo događanja), osim ako se ne prikazuju druga pravila o privatnosti. Ta pravila također objašnjavaju vaše izbore o tome kako upotrebljavamo informacije o vama. Vaši izbori uključuju kako se boriti s određenim informacijama o vama i kako možete pristupiti i ažurirati određene informacije o vama. Ako se ne slažete s ovim pravilima, nemojte pristupati niti upotrebljavati naše Usluge niti komunicirati s bilo kojim drugim aspektom naše tvrtke.
 
Kada se odnosi na ovo pravilo u "Reiki Dojo", "nas" ili "nas" znači Reiki Dojo., Koji upravlja informacijama koje Reiki Dojo prikuplja prilikom korištenja Usluge. Reiki Dojo također posjeduje i upravlja s nekoliko web stranica te nudi usluge povezane s njima, kao što je podrška. Za sve ove proizvode, zajedno s ostalim uslugama i web stranicama, nazivamo "Usluge" u ovom pravilu.

Koje podatke prikupljamo o vama

Prikupljamo informacije o vama kada nam ih dostavite, kada koristite naše Usluge i kada nam ih drugi izvori pružaju, kao što je opisano u daljnjem tekstu.

Informacije koje nam dajete

Prikupljamo informacije o vama kada ih unesete u forme ili ih na drugi način pružite izravno nama.

Račun i podaci o profilu:

prikupljamo informacije o vama kada se registrirate za račun, izradite ili izmijenite svoj profil, postavite postavke, prijavite se ili kupite putem Usluga. Na primjer, navedete podatke za kontakt i, u nekim slučajevima, podatke o lokaciji kada se registrirate za Usluge. Imate i mogućnost dodavanja fotografije profila, bio i drugih pojedinosti u podatke o vašem profilu koji će biti prikazani u našim uslugama. Prilikom odabira postavki unutar Usluga pratimo vaše postavke.

Sadržaj koji pružate putem naših web stranica:

Usluge uključuju i naše web stranice koje posjeduju ili kojima upravlja. Prikupljamo i drugi sadržaj koji pošaljete na te web stranice, koji uključuju društvene medije ili društvene web stranice koje upravljaju nama. Na primjer, pružate nam sadržaj kada dajete povratne informacije ili kada sudjelujete u bilo kojoj interaktivnoj značajki, anketama, natjecanjima, promocijama, nagradnim igrama, aktivnostima ili događajima.

Informacije koje pružate putem naših kanala za podršku:

Usluge također uključuju korisničku podršku, gdje možete odabrati slanje informacija o problemu s kojim se suočavate s Uslugom. Bez obzira jeste li se sami nazvali tehničkim kontaktom, otvorite formu ili krticu za podršku, izravno razgovarajte s nekim od naših predstavnika ili se na drugi način bavite našim timom za podršku, od vas će se tražiti da unesete podatke o kontaktima, sažetak problema koji se pojavljuju te sve ostale dokumentacije, snimke zaslona ili podataka koji bi vam pomogli u rješavanju problema.

Podaci o plaćanju:

Ne prikupljamo podatke o plaćanju i ne pohranjujemo podatke o plaćanju direktno u baze podataka. Eventualna plaćanja moguća su putem usluga treće strane (PayPal npr) koji u tom slučaju u skladu s Pravilima Privatnosti i uvjetima poslovanja prikuplja podatke i evidenciju naplate, uključujući osnovne podatke identifikacije vas kao kupca.
(Information we collect automatically when you use the Services)
Informacije koje prikupljamo automatski kada koristite Usluge
 
Prikupljamo informacije o vama kada koristite naše Usluge, uključujući pregledavanje naših web stranica i poduzimanje određenih radnji unutar Usluga.
 
Vaša upotreba Usluga: Pratimo određene informacije o vama kada posjetite i stupite u interakciju s bilo kojom od naših usluga. Te informacije uključuju značajke koje koristite; podatke za tretmane koje dostavljate; često korišteni pojmovi za pretraživanje.
Informacije o uređaju i vezi: prikupljamo informacije o vašem računalu, telefonu, tabletu ili drugim uređajima koje upotrebljavate za pristup Uslugama. Također prikupljamo podatke putem vašeg uređaja o vašem operativnom sustavu, vrsti preglednika, IP adresi, URL-ovima stranica za preusmjeravanje / izlaza. Koristimo vašu IP adresu i / ili željenu zemlju kako bismo približili vašu lokaciju kako bismo vam pružili bolji doživljaj usluge. Koliko se ovih informacija prikupljaju ovisi o vrsti i postavkama uređaja koji upotrebljavate za pristup Uslugama.
Kolačići i ostale tehnologije praćenja: Reiki Dojo i partneri treće strane, kao što su partneri za oglašavanje i analitiku, upotrebljavaju kolačiće i druge tehnologije praćenja (npr. Google Analitics , Facebook Pixel i pikseli) kako bi pružili funkcionalnost i prepoznali vas na različitim uslugama i uređaji. Više informacija potražite u našoj obavijesti o kolačićima i praćenju 3 koja sadrži informacije o tome kako kontrolirati ili isključiti te kolačiće i tehnologije praćenja.

Informacije koje primamo od drugih izvora

Mi primamo informacije o vama od drugih korisnika usluga, od usluga trećih strana te od naših partnera i partnera.
 
Ostale usluge koje povezujete s vašim računom: primamo informacije o vama kada vi omogućuju aplikacije trećih strana ili integriraju ili povezuju uslugu treće strane s našim uslugama. Na primjer, ako izradite račun ili se prijavite u Usluge pomoću Google vjerodajnica, primamo vaše ime i adresu e-pošte prema dopuštenim postavkama vašeg Google profila kako bismo vas autorizirali. Informacije koje primimo prilikom povezivanja ili integracije naših usluga s uslugom treće strane ovisi o postavkama, dozvolama i pravilima o privatnosti koje kontrolira ta usluga treće strane. Uvijek biste trebali provjeravati postavke privatnosti i obavijesti u tim uslugama trećih strana kako biste saznali koje nam se informacije mogu otkriti ili dijeliti s našim Uslugama.
 
Reiki Dojo Partneri: Radimo s globalnom mrežom partnera koji pružaju konzultacije, implementaciju, obuku i ostale usluge oko naših proizvoda.4 Neki od tih partnera također nam pomažu da plasiramo i promoviramo svoje proizvode, generirate ponude za nas i ponudimo naše proizvode.
 
Ostali partneri: primamo informacije o vama i vašim aktivnostima na i izvan usluge od partnera treće strane, kao što su partneri za oglašavanje i istraživanje tržišta koji nam daju informacije o vašem interesu i angažmanu naših usluga i mrežnih oglasa.

Kako upotrebljavamo podatke koje prikupljamo

Način korištenja informacija koje prikupljamo ovisi dijelom o Uslugama koje upotrebljavate, o načinu na koji ih upotrebljavate i o svim preferencijama koje ste nam priopćili. U nastavku su navedene specifične svrhe za koje koristimo informacije koje prikupljamo o vama.
 
Da biste pružili Usluge i prilagodili svoje iskustvo: Mi koristimo informacije o vama kako bismo Vam pružili Usluge, uključujući autentičnost vas kada se prijavite, pružate korisničku podršku i radite i održavate Usluge.
Za istraživanje i razvoj: Uvijek tražimo načine kako bismo usluge učinili pametnijim, bržim, sigurnijim, integriranijim i korisnijim za Vas. Koristimo kolektivna saznanja o načinu na koji korisnici upotrebljavaju naše Usluge i povratne informacije koje nam izravno pružaju kako bi otklonili poteškoće i identificirali trendove, uporabu, obrasce aktivnosti i područja za integraciju i poboljšanje Usluga. Također testiramo i analiziramo određene nove značajke s nekim korisnicima prije nego što valjane sve korisnike.
Da biste komunicirali s vama o Uslugama, koristimo Vaše kontakt podatke za slanje transakcijskih komunikacija putem e-pošte i unutar Usluga,  pretplatu na vaše komentare, pitanja i zahtjeve, pružanje korisničke podrške i slanje tehničke obavijesti, ažuriranja, sigurnosnih upozorenja i administrativnih poruka. Ovisno o vašim postavkama, šaljemo Vam obavijesti e-poštom kada vi komunicirate u Uslugama. Također pružamo prilagođene komunikacije na temelju vaše aktivnosti i interakcija s nama. Na primjer, određene radnje koje izvršite u Usluzi mogu automatski pokrenuti značajku ili prijedlog aplikacije treće strane unutar Usluga koje bi olakšale taj zadatak. Ove komunikacije dio su Usluga i u većini slučajeva ne možete ih isključiti. Ako je opcija isključivanja dostupna, tu ćete opciju pronaći u samoj komunikaciji ili u postavkama računa.
Tržište, promicanje i privlačenje angažmana s uslugama: Mi koristimo Vaše kontakt podatke i informacije o načinu na koji koristite Usluge za slanje promotivnih priopćenja koje bi mogle biti od posebnog interesa za vas, uključujući e-poštu, web stranice, kao i na platformama kao što su Facebook i Google. Ove komunikacije usmjerene su na privlačenje angažmana i maksimiziranje onoga što izlazite iz Usluga, uključujući informacije o novim značajkama, zahtjevima ankete, biltenima i događajima za koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa. Mi također komuniciramo s vama o novim proizvodima, promocijama i natječajima. Možete kontrolirati primate li ove komunikacije kao što je opisano u nastavku u odjeljku "Isključivanje komunikacija".
Korisnička podrška: Vaše informacije koristimo za rješavanje tehničkih problema s kojima se susrećete, za odgovor na vaše zahtjeve za pomoć i za popravak i poboljšavanje Usluga.
Za sigurnost: upotrebljavamo informacije o vama i vašoj upotrebi usluge kako bismo potvrdili račune i aktivnosti, pratili sumnjive ili lažne aktivnosti i utvrdili kršenje pravila usluge.
Zaštita naših legitimnih poslovnih interesa i zakonskih prava: Ako to zakonski zahtijevamo ili gdje smatramo da je potrebno zaštititi svoja zakonska prava, interese i interese drugih, mi koristimo informacije o vama u vezi s pravnim zahtjevima, usklađenosti, zakonodavnim i revizijske funkcije i objavljivanja u svezi sa stjecanjem, spajanjem ili prodajom poslovanja.
S vašim pristankom: Mi koristimo informacije o vama gdje ste nam dali pristanak da to učinite za određenu svrhu koja nije gore navedena. Na primjer, možemo objaviti svjedočanstva ili istaknute korisničke priče za promociju Usluga, uz vaše dopuštenje.
Pravne osnove za obradu (za korisnike EEA-a): Ako ste pojedinac u Europskom ekonomskom prostoru (EEA), mi prikupljamo i obrađujemo samo vaše podatke ako imamo zakonske baze za to sukladno važećim zakonima EU. Pravne osnove ovise o Uslugama koje upotrebljavate i načinu na koji ih upotrebljavate. To znači da prikupljamo i upotrebljavamo vaše podatke samo ako:
 
Potrebno nam je da vam pružimo Usluge, uključujući Usluge, pružanje korisničke podrške i personalizirane značajke te za zaštitu sigurnosti i sigurnosti Usluga;
Zadovoljava legitiman interes (koji se ne nadilazi vaše interese zaštite podataka), kao što je istraživanje i razvoj, tržište i promicanje Usluga i zaštita naših zakonskih prava i interesa;
Dajete nam suglasnost da to učinimo za određenu svrhu; ili
Moramo obraditi vaše podatke kako bi bili u skladu sa zakonskom obvezom.
 

Ako ste pristali na naše korištenje informacija o vama u određenu svrhu, imate pravo predomisliti se u bilo kojem trenutku, ali to neće utjecati na obradu koja se već dogodila. Gdje upotrebljavamo vaše podatke jer mi ili treća strana (npr. Vaš poslodavac) imaju legitiman interes za to, imate pravo prigovora na tu upotrebu, iako u nekim slučajevima to može značiti da više ne upotrebljavate Usluge.


Kako pohranjujemo i čuvamo podatke koje prikupljamo

Pohrana podataka i sigurnost

Koristimo pružatelje usluga hostinga podataka u Republici Hrvatskoj da ugostimo prikupljene podatke i koristimo tehničke mjere kako bismo osigurali vaše podatke. Dok implementiramo sigurnosne mjere namijenjene za zaštitu vaših podataka, nikakav sigurnosni sustav nije neprobojan i zbog inherentne prirode Interneta ne možemo jamčiti da su podaci, tijekom prijenosa preko Interneta ili pohranjeni na našim sustavima ili na drugi način u našoj skrbi, apsolutno siguran od upada od strane drugih. Na to ćemo odgovoriti u razumnom vremenskom roku.

Koliko dugo čuvamo podatke

Koliko dugo zadržavamo informacije koje prikupljamo o vama ovisi o vrsti informacija, kao što je opisano u nastavku. Nakon tog vremena, izbrisat ćemo ili anonimizirati vaše podatke ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su podaci pohranjeni u sigurnosnim arhivama), sigurno ćemo pohraniti vaše podatke i izolirati ih iz bilo koje daljnje upotrebe dok se ne bude moguće brisanje. Neaktivni računi se čuvaju 2 godina prije brisanja iz baze podataka.

Podaci o računu: zadržavamo podatke o računu sve dok ne izbrišete račun. Također zadržavamo neke vaše podatke kako bismo bili u skladu s našim zakonskim obvezama, kako bismo riješili sporove, provodili naše sporazume, podržali poslovanje i nastavili razvijati i poboljšati naše usluge. Tamo gdje zadržavamo podatke za poboljšanje i razvoj usluga, poduzimamo korake kako bismo uklonili informacije koje vas izravno prepoznaju, a mi koristimo samo informacije da bismo otkrili kolektivne uvide o upotrebi naših usluga, a ne da analiziramo osobne osobine o vama.
Zadržavamo knjigovodstvene informacije i podatke o vama u skladu sa važećim zakonima i oni ne mogu biti predmet brisanja do isteka zakonske obveze čuvanja istih.
Informacije koje dijelite u Uslugama: Ako je vaš račun deaktiviran ili onemogućen, neke od vaših podataka i sadržaj koji ste pružili ostat će kako bi članovima vašeg tima ili drugim korisnicima omogućio potpunu upotrebu Usluga. Na primjer, nastavljamo prikazivati komentare i sadržaj koji ste naveli u zajednice ili kartice.
Upravljani računi: Ako vam Usluge postanu dostupne putem organizacije (npr., Vašeg poslodavca), zadržavamo vaše podatke koliko god traži administrator vašeg računa. Više informacija potražite u gornjem odjeljku "Upravljani računi i administratori".
Informacije o marketingu: ako ste od nas odabrali primanje marketinških poruka e-pošte, zadržavamo informacije o vašim marketinškim postavkama, osim ako nam ne zatraži da ih izbrišemo. Mi zadržavamo informacije dobivene iz kolačića i drugih tehnologija praćenja u razumnom vremenskom razdoblju od datuma nastanka takvih informacija.

Kako pristupiti i nadzirati vaše podatke

Imate određene izbore koji su vam dostupni kada je riječ o vašim podacima. U nastavku je sažetak onih izbora, kako ih ostvariti i sva ograničenja. Na to ćemo odgovoriti u razumnom vremenskom roku.

Vaši izbori:

Imate pravo tražiti kopiju vaših podataka, prigovoriti našoj upotrebi vaših podataka (uključujući i za marketinške svrhe), zatražiti brisanje ili ograničavanje vaših podataka ili zatražiti vaše podatke u strukturiranom elektroničkom obliku. U nastavku opisujemo alate i procese za izradu tih zahtjeva. Možete izvršiti neke od izbora prijavljivanjem u Usluge i korištenjem postavki dostupnih u Uslugama ili računu. Tamo gdje vam administratori upravljaju Uslugama (vidi "Obavijest do krajnjih korisnika"), možda ćete se morati obratiti administratoru kako biste prvo pomogli svojim zahtjevima. Za sve ostale zahtjeve možete nas kontaktirati kako je navedeno u odjeljku Kontaktirajte nas u nastavku da biste zatražili pomoć.

Vaš zahtjev i izbori mogu biti ograničeni u određenim slučajevima: na primjer, ako ispunjavanje zahtjeva otkriva informacije o drugoj osobi ili ako zatražite da izbrišete informacije koje smo mi ili vaš administrator dopušteni zakonom ili ako ih držimo zadovoljavajući legitimni interesi. Ako ste nas zamolili da dijelimo podatke s trećim stranama, morat ćete izravno kontaktirati te davatelje usluga treće strane kako biste izbrisali ili na drugi način ograničili svoje podatke. Ako imate neriješenih zabrinutosti, možda imate pravo žalbe tijelu za zaštitu podataka u zemlji u kojoj živite, gdje radite ili gdje smatrate da su vaša prava povrijeđena.

Pristup i ažuriranje podataka: Naše usluge i srodna dokumentacija vam omogućuju pristup i ažuriranje određenih informacija o vama unutar Usluge. Na primjer, možete pristupiti informacijama o profilu s vašeg računa i tražiti sadržaj koji sadrži informacije o vama koristeći ključne riječi pretraživanja u usluzi. Informacije profila možete ažurirati u postavkama profila i mijenjati sadržaj koji sadrži informacije o vama pomoću alata za uređivanje povezane s tim sadržajem.

Deaktivirajte članstvo u odboru, timu ili poduzeću: vi ili administrator možete deaktivirati pristup zajednici, timu ili tvrtki. Ako možete deaktivirati vlastiti pristup, ona vam je dostupna u postavkama računa. U suprotnom, obratite se svom administratoru. Ako ste administrator i ne možete deaktivirati račun putem postavki administratora, kontaktirajte Reiki Dojo podršku.

Izbrišite svoje podatke: Naše usluge i srodna dokumentacija vam omogućuju brisanje određenih podataka o vama iz usluge. Na primjer, možete ukloniti sadržaj koji sadrži informacije o vama koristeći ključne riječi za pretraživanje i alate za uređivanje povezane s tim sadržajem i možete ukloniti određene podatke profila unutar postavki profila. Imajte na umu, međutim, da ćemo možda morati zadržati određene podatke radi očuvanja evidencija, ispunjavanja transakcija ili ispunjavanja naših zakonskih obveza.
Zatražite da prestanemo upotrebljavati vaše podatke: u nekim ćete slučajevima možda zatražiti da prestanemo pristupiti, pohranjivati, upotrebljavati i na drugi način obrađivati vaše podatke ako smatrate da nemamo odgovarajuća prava za to. Na primjer, ako smatrate da vam je račun za usluge izrađen bez vašeg dopuštenja ili ako više niste aktivni korisnik, možete zatražiti da izbrišemo vaš račun kako je predviđeno ovim pravilima. Tamo gdje ste nam dali pristanak da koristimo vaše podatke u ograničenoj svrsi, možete nas kontaktirati kako bismo uklonili taj pristanak, ali to neće utjecati na obradu koja se već dogodila u to vrijeme. Također se možete isključiti iz naše upotrebe vaših podataka u marketinške svrhe tako da nas kontaktirate, kako je dolje navedeno. Kada izvršite takve zahtjeve, možda ćemo trebati vremena da istražite i olakšate vaš zahtjev. Ako dođe do kašnjenja ili spora o tome imamo li pravo na nastavak upotrebe vaših podataka, ograničit ćemo daljnju upotrebu vaših podataka sve dok se zahtjev ne poštuje ili se spor riješi, pod uvjetom da vaš administrator ne prigovori (gdje je to primjenjivo) , Ako se suprotstavite informacijama o vašoj dijeljenju s aplikacijom treće strane, molimo vas da ne koristite naše stranice i usluge.
Isključivanje komunikacija: možete isključiti primanje promotivnih komunikacija od nas putem veze odjaviti se u svakoj e-pošti, ažurirati postavke e-pošte unutar izbornika postavki usluge Usluga ili tako da nas kontaktirate kako je navedeno u nastavku kako bismo vaši podaci za kontakt uklonjeni iz naše promotivni popis e-pošte ili registracijska baza podataka. Čak i nakon što isključite primanje promotivnih poruka od nas, nastavit ćete primati transakcijske poruke od nas u vezi s našim uslugama. Možete isključiti neke poruke obavijesti u postavkama računa. Napominjemo da ćete i dalje primati općenite oglase trećih strana.

Isključite Kontrole kolačića: relevantne kontrole kolačića na temelju preglednika opisane su u našoj obavijesti o kolačićima i praćenju.
Pošalji "Ne pratite" signale: Neki su preglednici uključili značajke "Ne pratite" (DNT) koje mogu slati signal web-lokacijama koje posjećujete, što znači da ne želite pratiti. Budući da još uvijek nema zajedničkog razumijevanja kako protumačiti DNT signal, naše usluge trenutno ne reagiraju na DNT signale preglednika. Možete upotrijebiti niz drugih alata koje pružamo kako bismo kontrolirali prikupljanje i upotrebu podataka, uključujući mogućnost isključivanja od primanja marketinga od nas, kako je gore opisano.
Prenosivost podataka: Prijenos podataka je sposobnost dobivanja nekih vaših podataka u obliku koji se može premjestiti s jednog davatelja usluga u drugu (primjerice, kada prenesete svoj broj mobilnog telefona na drugi prijevoznik). Ovisno o kontekstu, to se odnosi na neke vaše podatke, ali ne i na sve vaše podatke. Ako to zatražite, pružit ćemo vam elektronsku datoteku osnovnih podataka o računu i informacije koje ste stvorili na prostorima pod vašim vlastitim nadzorom, poput vaših zajednica.

Ostale važne informacije o privatnosti
Obavijest krajnjim korisnicima

Naši su proizvodi namijenjeni osobnoj upotrebi te možete zatražili ili samostalno izvršiti neke radnje

zahtijevati da poništite zaporku računa;
ograničiti, obustaviti ili ukinuti vaš pristup Uslugama ili vašem računu;
kontrolirati vašu mogućnost uređivanja, ograničavanja, izmjene ili brisanja podataka o računu;
promijenite podatke o računu, uključujući informacije o profilu ili e-adresu povezanu s vašim računom;
pristup informacijama o vašem računu i o njoj;
pristupiti ili zadržati podatke pohranjene kao dio vašeg računa; i

Ako ne želite da administrator može potvrditi kontrolu nad vašim računom ili korištenjem Usluga, trebali biste deaktivirati svoje članstvo.

Naša politika prema djeci

Usluge nisu usmjerene na osobe mlađe od 16 godina. Ne prikupljamo osobne podatke svjesno od djece mlađe od 16 godina. Ako saznamo da je dijete mlađe od 16 godina dala osobne podatke, poduzet ćemo korake da brišemo takve informacije. Ako postanete svjesni da je dijete dala osobne podatke, obratite se našim službama za podršku.
Promjene naših pravila o privatnosti

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu politiku privatnosti. Postavit ćemo sve izmjene pravila o privatnosti na ovoj stranici i ako su promjene značajne, pružit ćemo istaknutiju obavijest dodavanjem obavijesti na početne stranice Usluge, na zaslonima za prijavu ili putem slanja obavijesti putem e-pošte. Također ćemo zadržati prethodne verzije ovih Pravila o privatnosti u arhivi za vašu recenziju. Preporučujemo da pregledavate našu politiku privatnosti svaki put kad koristite Usluge kako biste bili informirani o našim praksama i načinima na koje možete zaštititi vašu privatnost.

Ako se ne slažete s bilo kakvim izmjenama ovih pravila o privatnosti, morat ćete prestati upotrebljavati Usluge i deaktivirati svoje račune, kao što je gore navedeno.

KAKO ŠTITIMO PODATKE O POSJETITELJIMA?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i stranice koriste SSL enkripciju podataka..

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

KORISTIMO LI "KOLAČIĆE"?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku "Pomoć" vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

OBJAVA PREMA TREĆIM STRANAMA

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ "privatnost" i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Da li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

ZAŠTITA OD SPAM-A

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

KONTAKTIRAJTE NAS

Vaše podatke kontrolira Reiki Dojo Hrvatska . Ako imate pitanja ili nedoumica o tome kako se obrađuju vaši podaci, molimo Vas da uputite svoj upit našoj službi za korisnike, kao što je navedeno u nastavku ili, ako ste rezident Europskog gospodarskog prostora, kontaktirajte naš predstavnik EU.

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Reiki Dojo.
Stjepana Radića 1
40000 Čakovec
Hrvatska
info@reiki-dojo.net
info.reikidojo@gmail.com

O autoru

Danijel Salijević

Danijel Salijević, internacionalni reiki majstor učitelj Usui i Karuna sistema, osnivač Reiki Dojo škole. Reikijem se bavim profesionalno već 15 godina i u svom radu ljudskost, pristupačnost i prenošenje znanja su glavne moje karakteristike.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
X
Malcare WordPress Security