Besplatno
Tekst

Peta čakra – Vishuddha

Lesson 8 Modul 2

Postoji li situacija da osjećate da se gušite. Da ne možete više ni izreći što biste htjeli, a kamoli da to postignete.

Osjećate li se nedorečeno, da vas nitko ne razumije i ne cijeni? Vrlo vjerojatno se ovo dešava zbog zakrčene i problematične pete čakre.

Niste nemoćni, samo je potrebno znati gdje u koje vrijeme treba raditi.

5. čakra kada je u problemu, vrlo često imamo česte upale grla, promukli smo ili s čestim problemima vezanima uz zube, zubno meso, krajnike, štitnjaču.

Sposobnost kvalitetne komuniklacije unutra i prema van je narušena i tada se teško i definiramo, izjasnimo. Sve što radimo je kao da mucamo. Isprekidano i nerazgovjetno. 

Sve ovo je pokazatelj da treba raditi na 5. čakri

  • Plava boja
  • Smještena je na području grla
  • Mantra Ham
  • Element eter
  • Komunikacija, otvorenost, protočnost

Peta čakra je kako ste dakle naučili čakra koja je vezana uz vašu komunikativnost, no mnogi komunikaciju doživljavaju kao radnju usmjerenu prema van. Ova čakra plave boje (koja nas hladi i opušta) ujedno predstavlja i našu komunikaciju sa samim sobom.

Ne rijetko ljudi su najokrutniji prema sebi. Sa svojom osobnom slikom, uvjerenjima kakvi smo ili kakvi nismo. Nekad to stvarno bude ružno. Tada se i počnemo zatvarati, u emocijama smo nesretni i nije tad ni čudo što nam se tijelo počne braniti i masnim naslagama zbog problema koje smo stvorili u trećoj čakri. 

Da, ove dvije čakre su povezane i taj odnos (3 čakra) s osobnom komunikacijom (5 čakra) jest ono što trebamo prvo pročistiti, zatim osnažiti i tada dovesti u balans s povezanom čakrom.

Pen
>
X
Malcare WordPress Security