Blog | Naučite reiki | Javite se | Danijel Salijević - reiki majstor učitelj
Danijel Salijević - Reiki Dojo ® škola Reiki Reiki Dojo Logo

Snažnost u odluci

Vaša svjedočanstva

Hvala vam vi ste jedno predivno biče koje nam dajete svoje srce.Želim da kažem odkako sudjelujem u vašim tretmanima da sam se i sama...

by Danijel Salijević  /  12.10, 2017  /  Pregledano 265 puta

Klikni srce za lajk    20  /  0

Budimo iskreni, u velikoj većini slučajeva znamo što je za nas dobro a što nije. Ako nismo pod utjecajem nekih od poroka koji utječu na našu sposobnost rasuđivanja te ako nismo još u onoj tinejdžerskoj dobi gdje hormoni i emocije stvaraju prioritete, mi smo i više nego sposobni procijeniti što je doista dobro ili loše za nas i ono još važnije što i kako ne želimo u životu.

Greške koje su nas učile kroz packe naši su najveći učitelji. No nekima i najveći razlog da potraže krivca ili da fokus usmjere prema van - prema drugima. I to je onaj dio gdje vam u životu učitelji i mentori uskaču jer njihov posao jest da budu prisutni i da vam ne udovoljavaju i slatkorječivošću idu u prilog kada je potrebno da vas osvijeste i kažu- pa halo- ajmo se malo vratiti na zemlju.

Baš je takav i moj posao. Vrlo često, moji učenici čuju kako kažem da ja nisam ovdje da čuju što žele čuti, već ono što trebaju čuti. I da, nekad nam se ne sviđa što čujemo. Nekad nas takve opaske i lekcije ili usmjeravanja vode prema teškom putu i prema promjenama. Uvijek ćete treba ti znati da svaka vaša odluka za biti dobro i biti loše jest upravo vaša odluka- ne neka sila koja vas vodi. A za biti dobro i biti loše trošimo istu količinu osobne energije- pa zbog čega onda ne izabrati bolje.

Ono što slijedi kada se donesu takve odluke jest činjenica da ćemo proći kroz određene promjene. Promjene koje miču ono što ne funkcionira za vas s onim što će raditi. I da, nekad nešto vama radi, a za druge neće. Nije stvar u tehnici već u činjenici da ne postoji univerzalni način tako dugo dok smo toliko posebni, toliko različiti i dok živimo svoj vlastiti život. No kad promjene krenu, dolazi i ona neizbježna energija apstinencijske krize. Kada vam nešto govori- ma nemojte, je l' ti to treba, pa zašto, pa zar ti nije bilo ok. To vaše lijeno, niže ja pokušava zadržati stanje u kojem ste bili jer je to stanje njegove komocije. Osobni rast je nešto što je stalno kretanje. Baš kao i uspjeh. Nikad stanje- nego proces. A proces je stanje kretanja, ne mirovanja.

Danas vas želim potaknuti da definirate svoje ciljeve u skladu s onim što vi sami želite. I da se ne stidite onoga što želite postići. Isto tako, neka vaši ciljevi budu ono što vi želite, ne što drugi kažu da bi za vas bilo najbolje. Svi drugi ( pa i ja ) možemo savjetovati s više ili manje iskrenosti u djelovanju, no vi najbolje znadete kako je u vašoj koži. I jednom kada donesete odluku, imajte na umu prvo zbog čega ste je donijeli, a drugo da je to ono prema čemu idete. I krenite. Samo jedan korak. Pa drugi, pa treći. Možda i svaki dan samo jedan. No neka bude u smjeru u kojem ste željeli krenuti.

To daje ono o čemu aj često pričam -mogućnost mjerenje vašeg uspjeha. I to će biti jače nego nečije mišljenje, stav ili savjet da bi trebali možda nešto drugo ili drugačije za sebe odabrati. Zapamtite da saveznici pomažu da dođete na svoje odredište-ne da ga promijenite.

I s tom mišlju vas pozdravljam i grlim u svjetlosti, grlim svojim srcem

 


Klikni srce za lajk    20  /  0


Prijavi se za kometare ili sadržaj

Nemaš račun? Registriraj se