Blog | Naučite reiki | Javite se | Danijel Salijević - reiki majstor učitelj
Danijel Salijević - Reiki Dojo ® škola Reiki Reiki Dojo Logo

Novi podcast - Karuna reiki

Vaša svjedočanstva

Ja sam vam jako zahvalna na Tretmanima i vec se radujem sledecem. Za vrijeme trretmana se osjecam lijepo i opusteno tako da na kraju uvjek zaspim i tu noc spavam dubokim snom. Ja sam sigurna da vasa...

by Danijel Salijević  /  24.07, 2017  /  Pregledano 246 puta

Klikni srce za lajk    2  /  0

Ja kada sam čuo za Karuna reiki znao sam samo da je nadogradnja na klasični Usui reiki, da ima više simbola i da je jači. Krenuo sam na tečaj s malo informacija jer i dan danas postoji samo jedna knjiga na ovu temu i izuzetno malo majstora koji govore o tome. I kad o tome razmislim, postidim se jer i ja malo pričam o Karuna reikiju, ali to će se uskoro promijeniti.
Pošto je ovo nadogradnja na klasični reiki, prvo što sam naučio jest da svaki Karuna reiki tretman počne kao Usui reiki tretman. Korištenjem znanja koja su vezana uz Karunu mi se prebacujemo u te vibracije i energije i tada se dalje radi Karuna reiki. Dakle, ne isključuje Usui reiki kao neke druge tehnike i to mi je izuzetno drago.

Druga stvar koju sam naučio bila je što znači Karuna i odakle to potječe. S obzirom na to da je to relativno nova tehnika, ( ima tek 30 godina staža ) o povijesti i načinima nastanka ću vam pričati direktno na tečaju jer je i to interesantna priča, no svakako bih se ovdje zadržao na značenju riječi Karuna jer to je esencija same tehnike, spoznaje i rasta. I sve počinje i završava s tom riječi. Karuna se u doslovnom prijevodu ne prevodi kao riječ već kao djelovanje, kao "akcija koja se poduzima za umanjenje patnje drugih ljudi". Ipak, da bismo saželi ovaj opis, dolazimo do same esencije i biti Karuna reikija a to je sućutnost i sućutno djelovanje. I baš to je ono što svaki Karuna reiki aspirant uči i kroz takvu sućutnost bazira se sav rad u Karuna reikiju.
Zatim sam naučio neke razlike vezane uz simbole i upotrebu istih. Karuna ih ima 12 za svaki stupanj 4 nova simbola koji su izuzetno nježni, definirani, usmjereni i zbog toga djelotvorni i jaki.

I to je razlog zbog čega je potrebno za naučiti Karuna reiki barem minimalno drugi stupanj Usui reikija

Ja sam po završenom tečaju dosita bio promijenjen. U svijesti i spoznajama koje su se pojavljivale skoro na svakom korakom, do osjećaja i uvida u svoj osobni rast kako na razini duhovnosti, energija i vibracija. Baš se i osjećaj energije promijenio kroz osjećaj u dlanovima ali i nešto predivno što nije bio trenutak već stanje. Dobra tri tjedna nosio sam jedan predivan osjećaj energetskog oblaka ili balona u predjelu srčane čakre. Toliko blagosti, miline, nježnosti, sreće - kako i ne bi bilo kada srčana čakra bude poput lotosovog cvijeta otvorena . I znao sam da sam prvenstveno za sebe učinio onu pravu stvar. A kada sam počeo i kroz svoje specijalne Karuna tretmane prakticirati tehniku, kroz rezultate sam znao da sam sada kompletan.

Moj pogled

Moj doživljaj Karuna reikija jest da on u svojoj prirodi terapeutu daje mnogo više alata za rad


Uzmite kantu s bojom. Ona je sama po sebi boja, u izgledu onakva kakvu dobijete, No o samom majstoru tj malaru ovisi kako će ona biti nanesena. Dal u originalnoj bijeloj boji ili će majstor nanijeti nijansu neke druge boje te tako personalizirati boju samom klijentu. Karuna reiki čini baš to . Čini terapeuta kvalitetnijim i sposobnijim da odradi reiki tretman još osobnijim i personaliziranijim u skladu s klijentovim željama. I baš zbog promjena u energiji i osjećaju koji Karuna energije nose i  zbog mogućnosti osobnijeg rada kroz 12 novih simbola, smatram da je Karuna reiki kod praktikanta više osobni rad, rast i razvoj nego rad na van. A kad vam kažem da je rad na van 10 puta izraženiji, tada možete pretpostaviti koliko naš osobni rast u ovome nosi noviteta i razvoja.

Više poslušajte i sami u ovom podcastu Danijel Salijevića

 

Linkovi:
nauci.reiki-dojo.net
premium.reiki-dojo.net/
reiki-dojo.net/newsletter.php?so=soundclaud
info.reikidojo@gmail.com
www.facebook.com/reikidojo
www.reiki-dojo.net

Kliknite na Subscribe gumb i prijavite se - primajte newslettere na ovom linku reiki-dojo.net/newsletter.php?so=soundclaud
Reiki u vašem životu druga je sezona emisija sa tematikom vezanom uz reiki.
Odgovaramo na vaša pitanja u podcast emisijama pa pošaljite upit, pitanje ili prijedlog tematike koju želite slušati

Na pitanja odgovara Danijel Salijević, Shihan, Internacionalni reiki majstor učitelj Usui i Karuna sistema

Info:
Danijel Salijević
(+385) 098 193 5625
info.reikidojo@gmail.com
www.facebook.com/reikidojo
www.reiki-dojo.net
#ReikiDojo #reiki


Klikni srce za lajk    2  /  0


;Prijavi se za kometare ili sadržaj

Nemaš račun? Registriraj seReiki