Blog | Naučite reiki | Javite se | Danijel Salijević - reiki majstor učitelj
Danijel Salijević - Reiki Dojo ® škola Reiki Reiki Dojo Logo

(ne)Razumijevanje u rastu

Vaša svjedočanstva

Jaz sem čutila prijetno toploto najprej na obrazu, potem se je to razširilo. Zaspala sem po desetih minutah kot dojenček....

by Danijel Salijević  /  15.07, 2017  /  Pregledano 708 puta

Klikni srce za lajk    18  /  0

Vrlo često živimo s onim što ne razumijemo. Ponekad je to struja, ponekad energija, a ponekad i naši najmiliji. No to nikada ne bi trebao biti razlog da to nešto ne prihvatimo kao moguće, odbacimo ili čak osuđujemo.

Ne moramo sve uvijek voljeti, ne moramo se uvijek slagati, ne moramo ni prihvatiti u život nešto što ne želimo. No ako nešto ne razumijemo, ne moramo ni biti dio stručnjaka koji misle da znaju ili imaju pravo donositi svoj sud na temelju pretpostavki. Sjetite se onog - ne sudi, sudit će ti se.

Otvorite svoj um da postoji i da se može više. Nemojte sami stvarati kutije iz kojih kasnije nećete moći izaći. Doista nije problem ako ne razumijete ili ne znate. To nikada nije bio problem. Arogantna ponašanja već jesu.

Konfucije kaže, tko ne zna, a misli da zna, opasan je, izbjegavajte ga. Tko ne zna i ne zna da ne zna, dijete je, naučite ga, tko zna, a misli da ne zna, spava, probudite ga, a tko zna i zna da zna, mudar je, slijedite ga.

Ista stvar je kada radimo nešto što nismo učili. Bez znanja i informacija vi ne radite, vi samo iskušavate. Samo gledanje nekog ili nečeg kako nešto radi nije dovoljno. To nije učenje. To je kopiranje. I možda do jedne razine može čovjek tako i kopirati, no cijelo vrijeme još uvijek je u ne shvaćanju i znanju da zapravo ne zna. Ja vidim mnoge ljude koji tako krenu puni volje i entuzijazma. Postati eksperti u nekom životnom smjeru jer se taj smjer uvijek čini boljim iz druge perspektive samog promatrača. Imajte na umu da ljudi kad na večer izađu u grad budu dotjerani. I da vidite ono što vam pokažu. To uvijek daleko bude od prave slike. Prihvatiti osobu, posao ili životni smjer uvijek nosi u sebi i ono što ne vidite. Ako to ne možete podnijeti ili prihvatite, padate. Jer biti znači biti. Ne samo malo ogrepsti se.

Ne bježite od onoga što jeste- ali tu gdje jeste pokušajte biti što više u učenju, rastu i svjedočenju blagoslova koje takav pristup donosi. Prihvatite da možete naučiti i da ne naučiti, u prilici učenja, bude samo vaš odabir. Stoga učite i rastite. Ne pametniji od svojih učitelja - budite samo sa više žara.

Jer jednoga dana, kada dijete naraste, ni visoke police neće biti problem.

Grlim vas srcem


Klikni srce za lajk    18  /  0


Prijavi se za kometare ili sadržaj

Nemaš račun? Registriraj seReiki